More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Ukrayna polisi, yaklaşık 18 bin Kazakistan vatandaşını dolandıran sahte çağrı merkezini kapattı

Çağrı merkezinde çalışan operatörler, mağdurlarla temasa geçtikten sonra banka hesaplarının saldırganlar tarafından ele geçirildiğini iddia ettiler. Daha sonrasında bu dolandırıcılığı önlemek adına da mağdurlardan finansal verilerini isteyip, onlara ait banka hesaplarındaki paralarını kendi kontrollerindeki cüzdanlara aktardılar.

Çete üyeleri tarafından yaklaşık olarak 18 bin Kazakistan vatandaşınının dolandırıldığı tespit edildi. Kolluk kuvvetleri tarafından toplam zararın hala araştırılmaya devam edildiği belirtiliyor.

Çetenin faaliyetleri Kazakistan’daki Siber Polis Departmanı, Ulusal Polis Ana Soruşturma Departmanı, Başsavcılık Ofisi ve kolluk kuvvetleri tarafından ortaya çıkarıldı. İlgili çağrı merkezinin Ukrayna’nın dördüncü büyük şehri olan Dnipro’da faaliyet gösterdiği ve toplamda 37 operatörün çalıştığı belirtiliyor. Çağrı merkezinin üç kurucusunun, suç faaliyetlerini örtbas etmek için offshore banka hesaplarını ve kripto para cüzdanlarını kullandıkları iddia edildi. 

Aralık ayında Ukrayna polisi tarafından yapılan operasyon kapsamında çağrı merkezinin ofisinde ve kurucularının dairelerinde arama yaparak, dolandırıcıların hesaplarından para çalmak için kullandıkları bilgisayarlara, cep telefonlarına, SIM kartlara ve Kazakistan vatandaşlarının kişisel verilerinin bulunduğu veritabanlarına el konuldu.