LockBit fidye yazılım çetesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı DAP’a saldırdı

Son zamanlardaki en aktif fidye yazılım çetelerinden biri olan Lockbit 2.0’un son kurbanlarından biri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı oldu.

Lockbit 2.0 fidye yazılım çetesinin .onion uzantılı web sitelerinde yaptıkları duyuruda Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na ait verilerin şifrelenip, verilerin ele geçirildiği iddia edildi. Ele geçirildiği iddia edilen verilerin büyüklüğü ile ilgili herhangi bir bilgi yer almazken, fidye ücretinin ödenmediği takdirde çete tarafından 7 Şubat saat 08:10’da herkese açık olarak yayınlamakla tehdit ediliyor.

Kaynak: webRecord Media

Bu gelişmeler yaşanırken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yaşanılan saldırıya dair bir açıklama yapılmadı.

Fidye yazılım kurbanı Türkiye merkezli şirketler var mı?

Fidye yazılım çetelerinin kurbanı olan Türkiye merkezli şirketler bu durumu herkese açık olarak duyurmamaya gayret etsede, çeteler kendi sitelerinde bunların duyurusunu gerçekleştiriyorlar. Geçen sene bununla ilgili olarak bir yazı yayınlanmıştık, özellikle bu çeteler tarafından kurban olarak seçilen Türkiye merkezli şirketleri listelemiştik.

Bununla birlikte geçen ay içerisinde Türkiye’deki ilaç sektöründe faaliyet gösteren büyük bir şirkete ait yüzlerde GB veri, yeni olarak nitelendirilebilecek başka bir çete tarafından şifrelenmişti.

Önceki Yazı

Adli bilişim girişimi Binalyze, 10 Milyon Dolar yatırım aldı

Sonraki Yazı

Google, 2021 yılında güvenlik araştırmacılarına 8,7 milyon dolar ödül dağıttı

İlgili İçerikler