Google, 2021 yılında güvenlik araştırmacılarına 8,7 milyon dolar ödül dağıttı

Kaynak: Google

Google, güvenlik açığı ödül programının (VRP) 2021 yılı verilerine ilişkin yayınladığı bilgilerde, şirketin ürünlerine ilişkin bildirilen güvenlik açıklıkları kapsamında siber güvenlik araştırmacılarına toplamda 8.7 Milyon dolar ödül dağıttığını belirtti.

Google, 2021 yılı boyunca 62 ülkeden 696 siber güvenlik araştırmacısına toplamda 8.7 Milyon dolar ödül dağıttı. Bu kapsamda Android işletim sistemlerinde bulunan güvenlik açıklıklarına 3 Milyon dolar, Chrome tarayıcısında bulunan güvenlik açıklıları ve hatalar için 3.3 Milyon dolar, Google Play Store’da bulunan güvenlik açıklıklarına 550 bin dolar ve Google Cloud’da bulunan güvenlik açıklıklarına ise 313 bin dolar ödendi.

En yüksek ödül ücreti ise Android işletim sisteminde bulunan bir güvenlik açığına karşın 157 bin dolar ödenmiş. Bununla birlikte Google Pixel akıllı cihazlarıyla birlikte gelen güvenlik çipi Titan M’yi hacklemeyi başaran herkese ilk kez sunduğu 1,5 milyon dolarlık ödül programına ise henüz bir başvuru yapılmadığı belirtiliyor.

Hatırlanılacağı gibi Microsoft, 2021 yılının Temmuz ayında ödül avcılığı programları kapsamında dünya genelindeki güvenlik araştırmacılarına 13,6 Milyon Dolar ödül dağıttığını açıklamıştı.

Önceki Yazı

LockBit fidye yazılım çetesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı DAP’a saldırdı

Sonraki Yazı

Avast, TargetCompany fidye yazılımı için ücretsiz şifre çözücü yayınlandı

İlgili İçerikler