Adli bilişim girişimi Binalyze, 10 Milyon Dolar yatırım aldı

Kaynak: Binalyze

Kurumsal şirketlerin siber tehditlere daha hızlı ve daha etkili yanıt vermesini sağlayan gerçek zamanlı adli bilişim platformu olan Binalyze, 10 Milyon Dolar yatırım aldı. Gerçekleşen yatırım, geçen sene tohum öncesi (Pre-seed) yatırım turunu yöneten  Earlybird Digital East‘in de katılımıyla Avrupa risk sermayesi şirketi OpenOcean tarafından yönetildi.

Gerçekleşen yatırımla birlikte şirket öncelikli olarak ürünün, bulut ve kapsayıcı ortamlarındaki kabiliyetini ve kapsamını geliştirmek için cloud-native yeteneklerinin genişletilmesini amaçlanıyor. Yatırımla birlikte aynı zamanda ABD, Avrupa ve diğer küresel pazarlara olan açılımlarında hız kazanacağı belirtiliyor.

2018 yılında kurulan Binalyze, sadece 2021 yılındaki gelirlerini 20 kat arttırarak hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirtiyor. Şirketin uluslarlarası küresel bankalar, denetim şirketleri, havayolları ve telekomünikasyon şirketleri dahil Fortune 500 şirketlerinin yer aldığı bir müşteri portföyüne sahip olduğu belirtiliyor. Şirketin web sayfası incelendiği zamanda PwC, Sophos, KPMG, Ernst & Young, Deloitte ve Garmin gibi küresel çapta faaliye gösteren şirketler referans olarak belirtilmiş.

Binalyze kurucusu ve CEO’su Emre Tinaztepe yaptığı açıklamada ihlalleri yüzde yüz olarak önlemenin artık gerçekçi bir beklenti olmadığını, şirketler tarafından şüpheli bir ihlal tespit edildiğinde etkili ve hızlı bir yanıt vermeleri için doğru araçlarla hazırlıklı olmaları gerekiyor diye belirtiyor.

Önceki Yazı

Üç üniversite ile ilgili veri sızıntısı iddiası!

Sonraki Yazı

LockBit fidye yazılım çetesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı DAP’a saldırdı

İlgili İçerikler