More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Üç üniversite ile ilgili veri sızıntısı iddiası!

Popüler darkweb forumlarından biri olan Raid forumda yayınlanan gönderilere göre iki tanesi özel bir taneside devlet üniversitesine ait olduğu iddia edilen veriler satışa çıkarıldı.

İlk iddia 23 Ocak 2022 günü Yeditepe ve Doğuş üniversitesi ile ilgili olarak yayınlandı. Gönderileri yayınlayan kullanıcının iddiasına göre, ilk olarak bu iki üniversiteden alınmış lisans, önlisans ve yüksek lisans diplomalarının bir kopyasının olduğu belirtiliyor. Bu kopyalar içinde toplamda 5000 Dolarlık bir satış ücreti belirlenmiş. Yayınlanan kullanıcıya ait hesabın ise Ocak ayında oluşturulduğu gözükmektedir.

Kaynak: webRecord Media

İkinci olarak ise Yeditepe Üniversite’sine ait ve içerisinde tüm öğrenci ve öğretmen bilgilerinin olduğu iddia edilen veri tabanı satışa sunulmuş. Bu veri tabanı içinde 2500 Dolarlık bir satış ücreti belirlenmiş.

Kaynak: webRecord Media

İkinci veri sızıntı iddiası ise farklı bir kullanıcı tarafından 28 Ocak 2022 tarihinde Hacettepe Üniversitesi ile ilgili yayınlandı. yayınlandı. Anlaşıldığı kadarıyla 450 binden fazla satırın bulunduğu bir veritabanı ele geçirilmiş ve satışa sunulmuş. İlk iddianın aksine bu gönderide örnek bir veri seti herkese açık bir şekilde yayınlamış. Yayınlanan veri setine göre içerisinde ad, soyad, adres, e-posta, cep telefonu vs. gibi bilgiler yer alıyor.

Bu üç üniversite ile ilgili olduğu iddia edilen verilerin nasıl ele geçirildiği ile ilgili herhangi bir bilgi şuan için yer almıyor.