More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

İran Radyo Televizyon Kurumu, bir hafta içerisinde ikinci defa siber saldırıya uğradı

İran Radyo Televizyon Kurumu(IRIB)’nun web tabanlı TV ve radyo yayın platformu Telewebion ait internet yayını, bu hafta başlarında Adalat Ali (Ali’nin Adaleti) olarak bilinen bir hacktivist grup tarafından ele geçirildi. IRIB, son bir hafta içerisinde ise ikinci defa saldıya uğramış oldu.

Daha sonrasında ise hacktivist grup tarafından 50 saniyelik kısa bir video yayınlandı. Gerçekleşen bu olay özellikle her yıl 1-11 Şubat tarihleri arasında kutlanan 1979 İran devriminin yıl dönümlerine denk geldi. Hacktivist grup, yayınladıkları video ile İran halkını iktidardaki Hamaney rejimine karşı ülke genelinde büyük protestolar yapmaya çağırdı.

Verilen mesaj, Telewebion‘un platform üzerinde kontrolü ele almasından önceki saatlerde, belli aralıklarla tekrar tekrar yayınlandı. Günün ilerleyen saatlerinde ise gerçekleşen hack olayının gerçekleştiği kanal tarafından atılan tweetle doğrulandı.

İran Radyo Televizyon Kurumu, geçen hafta da saldırıya uğradı

İlk saldırı olayı ise 27 Ocak’ta gerçekleşti. Kimliği belirsiz bir grup hacker tarafından IRIB TV’nin ana kanalına ait sinyaller yakalaşık 10 saniye boyunca ele geçirilip, Mücahid Halk Örgütü’nün (MKO) liderleri Maryam ve Mesud Rajavi’nin resimleri gösterildi. MKO, İran’daki Hamaney rejimine karşı en güçlü muhalif grup olarak biliniyor.

Yayınlanan 10 saniyelik video görüntüsünde “Racevi’ye selam, Hamaney’e ölüm!” diyen bir ses duyulduğu belirtiliyor.