Avrupa Birliği, popüler beş açık kaynak projesine ait ödül avcılığı programının finanse edileceğini duyurdu

Avrupa Birliği tarafından yapılan duyuruya göre üye ülkeler arasında genel olarak kamu hizmetleri tarafında yoğun bir şekilde kullanılan beş açık kaynak projesi için başlatılacak olan ödül avcılığı programının finanse edileceği belirtildi.

Ödül avcılığı kapsamında finanse edilecek projeler arasında: Microsoft Office’in ücretsiz alternatifleri arasında yer alan LibreOffice, 2 milyondan fazla kullanıcıya sahip ve  yüzlerce sunucudan oluşan dağıtılmış bir sosyal ağ olan Mastodon, şirketlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir ERP uygulaması Odoo, popüler ofis araçlarına ve bulut hizmetlerine özel olarak tasarlanmış bir alternatif olan CryptPad ve mevzuat taslağı hazırlamaya yardımcı olmak için tasarlanmış bir yazılım olan LEOS yer alıyor.

Avrupa Birliği, finanse ettiği programı Avrupa merkezli hata ödül platformu olan Intigriti şirketi üzerinden yürütecek ve yıl sonuna kadar devam edecek program çerçevesinde 200 bin Euro’luk bir ödül havuzu bulunacak. Çok yüksek önem arz eden güvenlik açıklığını bildiren araştırmacıların 5 bin Euro’ya kadar kazanabileceği belirtiliyor. Ayrıca raporlarında hatanın nasıl giderileceği ile ilgili bilgileri sağladıkları takdirde yüzde 20 bonus ödülün de sağlanacağı belirtiliyor.

Benzer bir program daha önce Apache HTTPD web sunucusu ve Keepass parola yöneticisinin güvenlik denetimlerini finanse etmişti.

Önceki Yazı

Ukrayna hükümetine ait web siteleri, bilgisayar korsanları tarafından hedef alındı

Sonraki Yazı

İran Radyo Televizyon Kurumu, bir hafta içerisinde ikinci defa siber saldırıya uğradı

İlgili İçerikler