Ukrayna kolluk kuvvetleri, bir DDoS operatörünü tutukladı

Ukrayna kolluk kuvvetleri, 100 binden fazla ele geçirilmiş cihazdan oluşan güçlü bir botnet ağını kurmak ve yönetmekten sorumlu tuttuğu bir şüpheliyi tutukladığını duyurdu.

Yetkililer tarafından şüphelinin ismi açıklanmazken, tutuklama işlemi Kolomyia bölgesindeki Ivano-Frankivsk bölgesinde gerçekleşti. Yapılan baskın sırasında şüpheliye ait bilgisayar ekipmanlarına da el koyuldu. Yapılan incelemerde şüphelinin, herkese erişime kapalı bazı forumlarda ve bazı Telegram kanallarında ilanlar vasıtasıyla başka kişilere hizmet sattığı, satılan hizmetin ücretini ise şu anda Ukrayna’da kullanımı yasak olan Rusya merkezli para transfer platformu WebMoney yoluyla elde etmiş.

Yetkililer, şüphelinin web sitelerini çökertmek için sadece botnet ağını kullanmadığını belirtiyor. Botnet ağının yanı sıra hedef sistemlere yönelik keşifler gerçekleştirip, elde edilen güvenlik açıklarıyla sızma testi girişimlerinde bulunduğu tespit edilmiş.

Ukrayna’da gerçekleştirilen tutuklama olayı, telekom operatörü Rostelecom’un bir yan kuruluşu olan Rus siber güvenlik firması Rostelecom-Solar’ın geçen ayın sonlarına doğru Meris DDOS botnet ağının bir bölümünü çökerttiği açıklamasından bir hafta sonra gelmesi dikkat çekti. Yine dikkat çeken bir gelişmede ABD Adalet Bakanlığı’nın WireX botnet ağını kullanmakla suçladığı bir Türk vatandaşı hakkında, Eylül ayının sonunda karar açıklaması olmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

Microsoft, en çok suistimal edilen Office özelliklerinden biri olan Excel 4.0 makrolarını devre dışı bırakacak

Sonraki Yazı

GitHub, GitLab, Azure DevOps ve BitBucket güvenli olmayan SSH anahtarlarını iptal etti

İlgili İçerikler