More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

EFF, HTTPS’in yaygınlaşmasıyla birlikte HTTPS Everywhere uzantısını kullanımdan kaldırmayı planlıyor

Electronic Frontier Foundation (EFF), HTTPS protokolünün benimsenmesi ve özellikle son zamanlarda popüler tarayıcıların ‘yalnızca bu protokole sahip’ web siteleri görüntülensin tarzındaki yeni modlarnı kullanıcılara duyurmasının ardından HTTPS Everywhere tarayıcı uzantısını kullanımdan kaldırmaya hazırlandığını söyledi.

Haziran 2010’da başlatılan HTTPS Everywhere tarayıcı uzantısı, şu ana kadar piyasaya sürülen en başarılı uzantılardan bir tanesidir. Bu uzantının ana mantığı ise eğer ziyaret edilen sitenin HTTPS bağlantısı varsa siz sitenin HTTPS ile başlayan adresini yazmasanız dahi sizi otomatik olarak güvenli sürüme götürüyor. Uzantı özellikle gizlilik savunucuları arasında kült bir statüye ulaşmasının yanı sıra Tor tarayıcısı dahil olmak üzere gizlilik bilincine sahip diğer bir çok tarayıcıyada entegre edilmişti.

Yeni güncelleştirmeler yapılmayacak

Bu yılın sonunda uzantının ‘bakım modu’na alınacağı ve 2022 yılının sonuna kadar bu şekilde kalacağı belirtiliyor. Bir yıl gibi bir süre beklenilip, direkt olarak uzantının kaldırılmasının sebebi olarak pek çok farklı türden kullanıcının bu aracı yüklediğini ve geçiş için gerekli zaman vermek istemeleri olarak belirtiliyor.

2022 yılının sonuna kadar ise herhangi bir şekilde yeni özellik ve güncelleme gelmeyeceği de belirtiliyor. Bunlarla birlikte uzantının resmi olarak ne zaman kaldırılacağı ile ilgili bilgi verilmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir