More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

E-Nabız ve ÖSYM’ye ait toplamda 11 milyon veri kaydı satışa çıkarıldı!!

Bu akşam saatlerinde, genellikle şirket ve kurumlara ait verilerin satışa sunulduğu bir yer altı formu olan RaidForum üzerinde, E-Nabız ve ÖSYM’ye ait toplamda 11 milyon veri kaydının yer aldığı iddia edilen veritabanları satışa çıkarıldı.

İlk olarak osym.gov.tr‘den alındığı iddia edilen veri tabanında toplamda 4 milyon veri kaydının yer aldığı belirtiliyor. Satın almak isteyen kişilerden ise 300 Dolar talep ediliyor.

Kaynak: webRecord Media

İkinci olarak ise enabiz.gov.tr‘den alındığı iddia edilen veri tabanında toplamda 7 milyon veri kaydının yer aldığı belirtiliyor. Satın almak isteyen kişilerden ise 600 Dolar talep ediliyor. Bununla ilgili yayınlanan resimlere baktığımızda en eski 9 Temmuz, en yeni olarak 1 Ekim 2021 tarihleri göze çarpıyor.

Kaynak: webRecord Media

Açıkcası şu an için yayınlanan verilerle ilgili net bir kanıt yer almıyor. Çünkü forum üzerinde sadece resim yayınlamış ve elde edildiği iddia edilen verilerle ilgili örnek bir veri seti yayınlanmamış. Ama veriler gerçekten elde edilmiş de olabilir bu yüzden böyle bir gerçekte göz ardı edilemez.

ÖSYM ve E-Nabız cephesinden bu konuyla ilgili bir açıklama gelecek mi hep birlikte görmüş olacağız.

Güncelleme (4 Ekim): E-Devlet tarafından Twitter üzerinden konuyla ilgili bugün resmi bir açıklama geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir