More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

ABD Adalet Bakanlığı, bir Türk vatandaşını WireX botnet kullanarak DDoS saldırısı düzenlemekle suçladı

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan dünkü açıklamaya göre, bir Türk vatandaşı Chicago merkezli çok uluslu bir konaklama şirketine karşı dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırısı düzenlemek iddiasıyla suçlanıyor.

32 yaşındaki İzzet Mert Özek‘e yönelik suçlamalar, Illinois’in Kuzey Bölgesi’nde 29 Eylül’de açıklandı. İddiaya göre Özek, güvenliği ihlal edilmiş android cihazlardan oluşturulan WireX botnet ağını kullanarak, 2017 yılında şirkete ait ana web sitesine ve online rezervasyon hizmetine büyük miktarda web trafiği yönlendirerek sunucuların çökmesine sebep olmuş.

İddianemeye göre Özerk, DDoS atağı gerçekleştirdiği zaman ve beraberindeki bir yıllık süre içerisinde, bir veya daha fazla kişiyi toplamda en az 5000 Dolar zarara ve bununla birlikte 10 veya daha fazla bilgisayarda da hasara sebep olduğu belirtiliyor. Özek’in botneti üçüncü şahıslar aracılığıyla kiralayıp-kiralamadığı yada kendisinin mi oluşturduğu şuan için hala belirsizliğini koruyor.

Son olarak ABD Adalet Bakanlığı’nın Türkiye’de yaşadığını düşündüğü İzzet Mert Özek hakkında tutuklama kararı çıkaracağını da duyurdu.