More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

DHS Sekreteri Alejandro Mayorkas, Black Hat konuşmasında hackerları hükümet için çalışmaya davet etti

Geçtiğimiz haftalarda, siber güvenlik konferansları arasında en iyisi olarak yer alan Black Hat USA 2021 gerçekleştirildi. Her sene olduğu gibi konferansa ABD Hükümeti’nden yetkili kişiler tarafından katılım sağladı. Bunlar arasında CISA direktörü Jen Easterly ve İç Güvenlik Bakanlığı Sekreteri Alejandro Mayorkas’da toplantıya katılanlardan ve konuşma yapanlar arasında yer alıyordu.

Mayorkas, konuşma genelinde özellikle Black Hat siber güvenlik konferansına katılanlan kişilere, ABD’nin siber güvenlik politikasının geleceğini belirleme konusunda ajansla işbirliği yapmaya davet edip, teşvik etmeye çalıştı. Mayorkas; ‘yaratıcılığınıza, fikirlerinize, cesaretinize ve sınırları zorlama isteğinize ihtiyacımız var. Henüz haritalanmamış bir yolda gezinmemize yardımcı olmanıza ihtiyacımız var. diye belirtti. Ayrıca; ‘burada söz konusu olan internetin geleceği, ekonomik ve ulusal güvenliğimizin geleceği ve ülkemizin geleceğidir.’ diye de belirtti.

Mayorkas, federal hükümetteki siber güvenlik rolleri için işe alım gereksinimlerini yeniden tanımlayacaklarını ve mevcut işgücüne daha iyi uyacak şekilde ücret oranlarını ayarlayacak olan Siber Yetenek Yönetim Sisteminin yakında piyasaya sürüleceğini duyurdu. Katılımcılara Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı ve İç Güvenlik Bakanlığı’na katılarak “içerideki sorumluluğu yönetmeye” çağırdı. Özellikle bu yeni girişimle, en iyi siber yetenekleri işe alma konusunda daha fazla esneklik sağlanacağını ve özel sektörle daha etkin bir şekilde rekabet edebileceklerini düşünüyorlar.

Ortak Siber Savunma

Bunun yanında CISA direktörü Jen Easterly’de Black Hat’da yaptığı konuşmada, ABD’nin siber savunmasını geliştirmek için özel şirketleri ve federal kurumları bir araya getirecek yeni bir Ortak Siber Savunma işbirliğini duyurmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir