More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

PolyNetwork’e gerçekleşen siber saldırı sonucunda, 600 Milyon Dolar’dan fazla kripto para çalındı

Çapraz blok zinciri sistemi olan PolyNetwork‘un Salı günü yaptığı açıklamaya göre, kimliği belirsiz tehdit aktörleri tarafından PolyNetwork üzerinden 600 Milyon Dolar’dan fazla değerde kripto para çalındığını duyurdu. Fakat yapılan saldırıdan 24 saat geçmemişken alışılmadık bir durum meydana geldi ve saldırının arkasındaki aktör, çalmış olduğu kripto paranın bir kısmını iade etmeye başlamış. PolyNetwork’un yaşadığı bu siber saldırı şimdiye kadar yaşanan en büyük kripto para hacklemesi olarak öne çıkıyor.

Web sitesine göre PolyNetwork’un kullanıcılara farklı blok zincirleri arasında kripto para birimi varlıklarıyla ticaret yapma olanağı sağladığı belirtiliyor. Kimliği belirsiz bilgisayar korsanı veya korsanları tarafından yapılan saldırı sonucunda, 600 milyon dolardan fazla değerdeki Binance Chain, Ethereum ve Polygon varlıklarını kendi hesaplarına geçirmeyi başarmışlar. Çalınan varlıkların ayrıntılarına bakıldığında;

Ethereum tokens: 273 Milyon Dolar
Binance Smart Chain: 253 Milyon Dolar
Polygon Network (USDC cinsinden): 85 Milyon Dolar

PolyNetwork tarafından Twitter’da paylaşılan ileti dizilerinde, yapılan saldırı sebebiyle yasal işlem başlatmayı planladıklarını ve saldırganlardan izinsiz elde ettikleri fonları iade etmelerini istedi. Yine paylaşılan ileti dizisinde, yapılan saldırının üzerinden 24 saat geçmeden ve fonların iade edilmesiyle ilgili paylaşımdan sonra, saldırganların 4 Milyon 722 bin Dolar‘ı iade edildiği belirtildi.

Siber güvenlik şirketi SlowMist tarafından yapılan bir ön araştırmada bilgisayar korsanının zincirler arasında değiş tokuşların uygulanmasına izin veren bir özellikteki güvenlik açığından yararlandığını bulmuştu. Buda bilgisayar korsanlarının fon yöneticisinin adresini değiştirmesine ve istedikleri zaman para çekmelerine izin veriyordu.

Binance CEO’sundan açıklama

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun Twitter üzerinden yaptığı açıklamada; tüm güvenlik ortaklarıyla koordinasyon halinde olduklarını, herhangi bir garantinin olmadığını ve ellerinden geleceğini yapacaklarını belirtti.

Saldırı keşfedildikten sonra, PolyNetwork olayı halka açıklamıştı ve kripto para birimi topluluğundan yardım istemişti. Özellikle saldırganların hareketlerini takip etmelerini ve hesaplarını dondurmaları için yardım talep edildi. Binance’nin yanı sıra Huobi, Tether ve OKEx gibi şirketlerde çalınan varlıkların çok küçük bir kısmını dondurmayı başardıklarını belirttiler.