More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

FBI, ele geçirdiği LockBit sunucularından 7000’den fazla şifre çözme anahtarı elde etti

Fidye yazılım grubu LockBit'e geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen operasyon sonrasında 2500'den fazla şifre çözme anahtarını içeren 34 sunucu ele geçirilmişti. FBI, şu ana kadar şifrelenmiş verileri ücretsiz olarak kurtarmaya yarayacak 7000'den fazla şifre çözme anahtarını elde ettiğini açıkladı.2024 Boston Siber Güvenlik Konferansı'nda açılış konuşmasını FBI'ın Siber Bölüm Direktör Yardımcısı Bryan Vorndran gerçekleştirdi. Vorndran, konuşma sırasında LockBit …

Fidye yazılım grubu LockBit’e geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen operasyon sonrasında 2500’den fazla şifre çözme anahtarını içeren 34 sunucu ele geçirilmişti. FBI, şu ana kadar şifrelenmiş verileri ücretsiz olarak kurtarmaya yarayacak 7000’den fazla şifre çözme anahtarını elde ettiğini açıkladı.

2024 Boston Siber Güvenlik Konferansı’nda açılış konuşmasını FBI’ın Siber Bölüm Direktör Yardımcısı Bryan Vorndran gerçekleştirdi. Vorndran, konuşma sırasında LockBit ile ilgili verdiği bilgilere göre şifrelenmiş verileri ücretsiz olarak kurtarmaya yarayacak 7000’den fazla şifre çözme anahtarı şu ana kadar elde edilmiş. Elde edilen bu şifre çözme anahtarlarıyla, LockBit’in daha önce hedefi olmuş şirketlere ücretsiz bir şekilde yardımcı olabileceklerini belirtiyor.

Vorndran, bu kapsamda mağdur olan yada mağdur olduğundan şüphelenen herkesi ic3.gov adresini ziyaret edip, kendileriyle iletişime geçmeye davet ediyor.

LockBit’in aktifliği hala devam ediyor!

Operasyonları kısa bir süreliğine sekteye uğrasa da fidye yazılım grubu LockBit, kendilerine yapılan operasyona misilleme olarak eski ve yeni kurbanlara ait pek çok sızıntıyı kısa bir zaman içersinde duyurmuştu.

Dünya genelindeki şirketleri hedef almaya devam eden grubun son büyük kurbanlarından biri Kanada eczane zinciri London Drugs olmuştu ve Nisan ayında açıklamıştı.