More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

BBC’de veri ihlali: Yaklaşık 25 bin mevcut ve eski çalışan etkilendi

Birleşik Krallık medya devi BBC, Emeklilik Planı üyeleri hakkında kişisel bilgileri içeren bazı dosyaların bulut tabanlı bir hizmetten kopyalandığına dair bir veri ihlali tespit ettiğini ve ardından da soruşturma başlattığını duyurdu.BBC tarafından yapılan açıklamada, kimliği belirsiz kişiler tarafından bir bulut depolama hizmetinden Emeklilik Planı üyeleri hakkında kişisel bilgileri içeren dosyalar kopyalanmış. Kopyalan dosyaların isimler, Ulusal Sigorta …

Birleşik Krallık medya devi BBC, Emeklilik Planı üyeleri hakkında kişisel bilgileri içeren bazı dosyaların bulut tabanlı bir hizmetten kopyalandığına dair bir veri ihlali tespit ettiğini ve ardından da soruşturma başlattığını duyurdu.

BBC tarafından yapılan açıklamada, kimliği belirsiz kişiler tarafından bir bulut depolama hizmetinden Emeklilik Planı üyeleri hakkında kişisel bilgileri içeren dosyalar kopyalanmış. Kopyalan dosyaların isimler, Ulusal Sigorta numaraları, ev adresleri ve doğum tarihleri ​​gibi bilgileri içerdiği belirtiliyor.

Telefon numaraları, e-posta adresleri, kullanıcı adları, şifreler, banka hesapları veya diğer finansal bilgilerin ise ifşa edilmediği belirtildi. Bununla birlikte sızan veri dosyalarının kopya versiyonlar olduğu, bu nedenle Emeklilik Planı web sitesi ve üye portalının normal bir şekilde devam ettiği belirtiliyor.

BBC, etkilenen kişilere e-posta veya posta yoluyla iletişime geçtiklerini, gerçekleşen veri sızıntısını çok dikkate aldıklarını bu nedenle dahili ve harici uzman ekiplerle çalıştıklarını belirtiyor.

Duyurulan güvenlik uyarısında kaç kişinin etkilendiğine dair bir sayı belirtilmezken, The Guardian’ın ulaştığı kaynaklara göre yaklaşık 25.290 kişinin bilgileri etkilenmiş. Etkilenen kişilerin mevcut ve eski çalışanlardan olduğu belirtildi.