More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Hugging Face, AI model barındırma platformuna ‘yetkisiz erişim’ tespit ettiğini duyurdu

Kullanıcıların makine öğrenimi modelleri oluşturmasına, dağıtmasına ve eğitmesine yardımcı olan bir makine öğrenimi (ML) ve veri bilimi platformu olan Hugging Face, 31 Mayıs’ta yaptığı açıklamada  AI modelleri ve kaynakları oluşturma, paylaşma ve barındırma platformu Spaces'a "yetkisiz erişim" tespit ettiğini söyledi.Şirket tarafından yayınlanan blog yazısında, bu haftanın başlarında Spaces platformuna yetkisiz erişim tespit ettiklerini özellikle Spaces …

Kullanıcıların makine öğrenimi modelleri oluşturmasına, dağıtmasına ve eğitmesine yardımcı olan bir makine öğrenimi (ML) ve veri bilimi platformu olan Hugging Face, 31 Mayıs’ta yaptığı açıklamada  AI modelleri ve kaynakları oluşturma, paylaşma ve barındırma platformu Spaces’a “yetkisiz erişim” tespit ettiğini söyledi.

Şirket tarafından yayınlanan blog yazısında, bu haftanın başlarında Spaces platformuna yetkisiz erişim tespit ettiklerini özellikle Spaces sırlarının bir alt kümesine izinsiz olarak erişilebileceğine dair şüphelerinin olduğu belirtildi.

Hugging Face, önlem olarak bu sırlardaki bazı tokenları iptal ettğini, tokenları iptal edilen kullanıcılara e-posta yoluyla bildirim gönderildiği, tüm kullanıcılara herhangi bir anahtar yada tokenı yenilemelerini ve ayrıntılı erişim tokenlarına geçmelerini önerdi.

Şirket, gerçekleşen ihlal ile ilgili kolluk kuvvetleriyle ve veri koruma yetkilileriyle paylaştıklarını belirtiyor. Ayrıca sorunu araştırma, güvenlik politikalarını ve prosedürlerini gözden geçirmek adına da dışarıdan siber güvenlik uzmanlarıyla birlikte çalıştıklarını da ekledi.