More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Docker Hub, yereldeki kullanıcılara uyarı yapmaksızın Rusya’daki hizmetlerini askıya aldı

Docker tarafından yazılım geliştiricilere sağlanan bulut tabanlı bir hizmet olan Docker Hub, yereldeki kullanıcılara daha önceden herhangi bir uyarı vermeksizin Rusya’daki faaliyetlerini süre belirtmeksizin askıya aldı.Cnews.ru’nun haberine göre Docker, 30 mayıs gecesi Docker Hub hizmetini Rusya’daki kullanıcılara kapatmış. Rusya’dan Docker Hub web sitesine erişmeye çalışanlar, “Docker'ın bir Amerikan şirketi olduğunu ve ülke yetkililerinin kararlarına uymak …

Docker tarafından yazılım geliştiricilere sağlanan bulut tabanlı bir hizmet olan Docker Hub, yereldeki kullanıcılara daha önceden herhangi bir uyarı vermeksizin Rusya’daki faaliyetlerini süre belirtmeksizin askıya aldı.

Cnews.ru’nun haberine göre Docker, 30 mayıs gecesi Docker Hub hizmetini Rusya’daki kullanıcılara kapatmış. Rusya’dan Docker Hub web sitesine erişmeye çalışanlar, “Docker’ın bir Amerikan şirketi olduğunu ve ülke yetkililerinin kararlarına uymak zorunda olduğunu” belirten bir mesaj ile karşılaşıyorlar.

Kaynak: cnews.ru



Gerçekleştirilen erişim kısıtlamasının İran, Küba, Kuzey Kore, Suriye, Sudan ve Kırım’dakileri kapsadığı belirtiliyor. Ancak, Rusya’daki pek çok farklı lokasyondan Docker Hub hizmetine erişimlerin olmadığı belirtiliyor. Yayınlanan bildiride Rusya’nın ismi yer almamasına karşın Docker’ın Rusya merkezli tüm IP adreslerini neden engellediğine dair bir cevap henüz yok.

Rusya merkezli haber portalı Kommersant’ın haberine göre kullanıcılar, Docker Hub hizmetine VPN’ler aracılığıyla dahi erişim sağlayamıyorlar. Ayrıca birçok yerel teknoloji şirketi, engelleme nedeniyle projelerini depoya yükleyemedikleri veya depodan kaydedemedikleri konusunda şikayette bulundu.

Docker Hub’a erişimi engellemenin Rusya’daki geliştiriciler ve şirketler açısından ne gibi sonuçlar doğuracağı henüz tam olarak net gözükmüyor.