Batı Sahra’daki insan hakları aktivistlerini hedef alan yeni bir kötü amaçlı mobil uygulama keşfedildi

Haber uygulaması kisvesi altında faaliyet gösteren yeni bir kötü amaçlı mobil uygulama,  Sahra çölünün batı kesiminde kısmen tanınan bir eyalet olan Sahra Arap Demokratik Cumhuriyeti (SADR) ile ilişkili insan hakları aktivistlerini hedef aldığı tespit edildi.

Cisco Talos güvenlik araştırmacıları tarafından yayınlanan teknik araştırma raporuna göre tehdit aktörünün ismi “Starry Addax” olarak belirldi. FlexStarling adındaki Android tabanlı kötü amaçlı mobil uygulama, Sahra Arap Demokratik Cumhuriyeti ile bağlantılı bir medya ajansı olan Sahara Press Service uygulamasının bir çeşidi görünümünde hareket ediyormuş. Uygulama, kurbanlara meşru gözükebilmek için Sahara Press Service’in İspanyolca versiyonundan alınmış içerikleri sunuyor. 

Gerçekleştirilen teknik analizlerde hedef alınan kişilerin, özellikle de Fas ve Batı Sahra bölgesindeki insan hakları aktivistlerinden oluştuğu belirtilirken, bu kişilere yönelik ilk olarak hedef odaklı kimlik avı e-postası gönderilmesiyle harekete geçilmiş. Gönderilen e-postalar, hedefin Sahrawi News Agency mobil uygulamasını yüklemesini ya da Batı Sahra ile ilgili güncel bir temayı içeren bir içerik isteği talep ediyormuş.

Talos güvenlik araştırmacıları yayınladığı çizelgeyle, bu kampanyanın henüz başlarında olduğunu ve Stary Addax’in bunlara ek kötü amaçlı yazılım çeşitleri üzerinde yeni aşamalara geçmiş olabileceğini dile getiriyor. 

Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti (SDAC), Afrika kıtasının batısında yer alan ve bütün Batı Sahra’da egemenliğini iddia eden ancak kısmen tanınan devlet konumunda yer alıyor. Ülkenin sınır komşusu olarak kuzeyinde Fas, kuzeydoğusunda Cezayir, doğu ve güneyinde Moritanya yer alırken, bölgenin batısında Atlas Okyanusu yer alıyor.

Önceki Yazı

MITRE’nin Ar-Ge ağlarından biri, Ivanti’deki iki 0-Day açığı kullanılarak ihlal edildi

Sonraki Yazı

Polonyalı yetkililer, 500’den fazla kişinin Pegasus casus yazılımı kullanılarak hedef alındığını söyledi

İlgili İçerikler