IMF, Şubat ayında tespit edilen siber saldırı sonucunda 11 e-posta hesabının ele geçirildiğini duyurdu

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından Cuma günü yapılan açıklamaya göre, Şubat ayında tespit edilen bir siber saldırı sonucunda 11 e-posta hesabının tehdit aktörleri tarafından ele geçirildiği belirtildi.

IMF tarafından yapılan açıklamada, gerçekleştirilen siber saldırının ne zaman gerçekleştiği bilgisi yer almasa da saldırının 16 Şubat’ta tespit edildiği belirtilmiş. Bağımsız siber güvenlik uzmanlarının yardımıyla gerçekleştirilen soruşturma kapsamında, 11 e-posta hesabının ele geçirildiği tespit edilmiş.

Etkilenen e-posta hesaplarına ilişkin güvenlik önlemlerin yeniden sağlandığı ve başka bir tehditin olduğuna dair herhangi bir göstergenin olmadığı belirtilmiş.Soruşturma kapsamında  ihlale sebep olan hataların belirlenip, düzeltme önlemlerin alındığı belirtiliyor. 

IMF,  siber saldırının ne zaman gerçekleştiği  ve saldırı sonucunda hangi bilgilerin ele geçirildiği, bununla birlikte saldırıyı gerçekleştiren tehdit aktörlerine ilişkin herhangi bir ayrıntı yayınlamadı. Reuters’ın IMF kaynaklarından elde ettiği bilgiler göre ise üst düzey yöneticilere ait hesaplar bu saldırıdan etkilenmemiş.

Önceki Yazı

E-root Pazayeri davasında bir Moldova vatandaşı, 42 ay hapis cezasına çarptırıldı

Sonraki Yazı

CISA: Akira fidye yazılım çetesi, Mart 2023’den bu yana yaklaşık 42 milyon dolar fidye geliri elde etti

İlgili İçerikler

FBI, Hive fidye yazılım çetesinin sunucularını ele geçirdi ve şifre çözme anahtarlarını elde etti

Son bir kaç yıldır en aktif fidye yazılım çetelerinden biri olan Hive'a ait sunucu altyapısının, ABD ve Avrupa'daki kolluk kuvvetleriyle birlikte Europol'ün de desteklediği ortak operasyon çerçevesinde ele geçirildiği belirtildi. FBI, Hive sunucularını nasıl tespit ettiğini açıklamazken, basın toplantısında da herhangi bir tutuklama veya iddianame duyurmadı.
Detaylar