Fransa’nın veri koruma otoritesi CNIL, Amazon’a 32 milyon euro para cezası verdi

Fransan’nın veri koruma otoritesi CNIL, Amazon’un büyük depolarındaki çalışanları aşırı derecede izlemesi ve bu verileri zamanında silmemesi nedeniyle Avrupa Birliği’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği olan GDPR’ı ihlal ettiğine hükmederek şirkete 32 milyon euro para cezası verdi.

Amazon’un Fransa’daki depolarını yöneten Amazon France Logistique, faaliyetlerinin bir parçası olarak her depo çalışanına verilen belirli görevlerin performansını gerçek zamanlı olarak belgelemek için bir tarayıcı veriyor. Bu tarayıcılar sayesinde çalışanların üretkenlik ve hareketsiz kaldığı sürelerde dahil olmak üzere pek çok performans verisine ulaşabiliyor.

CNIL tarafından yapılan basın açıklamasında, şirketin depolarında uygulanan yönetmeliklere ilişkin çok sayıda haber çıkmasının ardından soruşturma başlattığını belirtiyor. Soruşturmalar sonucunda öğelerin taranma hızını ölçen sistemin ve çalışanların iş kesintilerinin yakından izlenmesinin ölçeği ve yoğunluğu nedeniyle yasa dışı olduğuna karar verdi.

CNIL ayrıca çalışanların ve dışarıdan gelen ziyaretçilerin gözetim konusunda yeterince bilgilendirilmediğini belirterek, bu verilerin 31 gün saklamasının uygunsuz olduğuna hükmetti. Bu ve diğer sebepleri de açıklayarak Amazon’a 32 milyon euro para cezası verildiği belirtildi.

Ayrıca tarayıcılarla gerçekleştirilen tüm işlemlerde çalışanların yakın gözetim altında ve dolayısıyla onların sürekli baskı altında tutulduğunu belirtiyor.

Önceki Yazı

Togo’daki gazetecilerin telefonlarında, Pegasus casus yazılımına özgü izlere rastlandı

Sonraki Yazı

Pwn2Own Automotive: 1 milyon doların üzerinde ödül ücreti dağıtıldı

İlgili İçerikler