Volodymyr Zelensky’nin Davos ziyaretinin ardından, İsviçre hükümetine ait bazı sitelere DDoS saldırısı gerçekleştirildi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky’nin, 15 Ocak’ta İsviçre’nin Davos kasabasında başlayan Dünya Ekonomik Forumu (WEF)’nu ziyaret etmesinin ardından Rus yanlısı hack grubu NoName tarafından İsviçre’nin bazı hükümet web sitelerine DDoS saldırıları gerçekleştirildi.

15 Ocak’ta İsviçre’nin Davos kasabasında başlayan Dünya Ekonomik Forumu (WEF), 20 Ocak’a kadar devam ediyor olacak. Zirvenin bu yılki teması “Güveni Yeniden İnşa Etmek” olarak belirlenirken, 50’den fazla devlet ve hükümet başkanı olmak üzere 2 bin 800 kişinin zirveye katılması bekleniyor.

Zirveye katılanlardan biri de Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky oldu. Ancak, Rus yanlısı olduğu bilinen bir grup olan NoName, İsviçre  hükümetinin bazı web sitelerine yönelik bir dizi DDoS saldırısı başlatarak bu sitelerin erişilebilirliğinde geçici kesintilere neden oldu.

İsviçre Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC) tarafından yapılan açıklamada, 17 Ocak Çarşamba günü gerçekleşen DDoS saldırıları  sonucunda bazı hükümet web sitelerinin geçici olarak kullanılamadığını belirtti. Saldırının sorumluluğunu Haziran 2023’de yine bazı hükümet sitelerini hedef alan NoName tarafından üstlenildiği belirtildi.

Grup, kendi Telegram kanallarında yayınladığı mesajla  gerçekleştirilen saldırıyı üstlenirken,  hedeflenen web sitelerinden bazıları şu şekilde:

– İsviçre İçişleri Bakanlığı
– Rhaetian Demiryolları
– Davos’taki Klosters kayak merkezi
– İsviçre teleferik ağının servis sağlayıcısı POOL-ALPIN

Önceki Yazı

Microsoft, bulut hizmeti alan Avrupa merkezli tüm müşterilerin kişisel verilerini AB içerisinde tutacak

Sonraki Yazı

ABD merkezli bir bulut sağlayıcısına, kötü amaçlı kripto madencilik yazılımı bulaştırdığı iddiasıyla bir Ukraynalı tutuklandı

İlgili İçerikler