SEC’in X hesabı ele geçirilip, sahte bitcoin duyurusu yayınlandı

X’in en yüksek profilli hesaplarından biri olan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu(SEC)’nun hesabı, Salı günü ele geçirilerek sahte bir gönderi yayınlandı. Yayınlanan gönderide SEC’in bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) ulusal menkul kıymet borsalarında listelenmesine onay verdiğini iddia edildi.

SEC başkanı Gary Gensler, kişisel hesabından yayınladığı gönderiyle SEC hesabının ele geçirildiğini ve herhangi bir onaylama gerçekleşmediğini belirtti. SEC’in hesabında yayınlanan gönderi bir saat içerisinde silindi ve sonrasına Gensler’in paylaşımının aynısı yayınlandı. Bununla birlikte X’in Safety hesabı da SEC hesabının ele geçirildiğini doğrulayan bir gönderi paylaştı.

Kripto para savunucuları uzun süredir SEC’in spot Bitcoin ETF’sine onay vermesi için mücadele ediyordu ve bu sahte gönderi de uzun zamandır beklenen haberin 1 gün önce açıklandığı izlenimi bırakmıştı. Sahte gönderi yayınlanıp, silinme işlemi gerçekleşinceye kadar 1 milyondan fazla kişi tarafından görüntülendi ve yine bu süre içerisinde Bitcoin fiyatları 48 bin dolara kadar yükseldi.

SEC hesabının kısa süreliğine ele geçirilme işlemi, kripto para birimi dolandırıcılığını yaymak için kullanılan önde gelen X hesaplarının dahil olduğu bir dizi yüksek profilli olayın sonuncusu olarak karşımıza çıkıyor. Yine geçen hafta gerçekleşen bir diğer olayda Google’un sahip olduğu Mandiant’ın X hesabı kısa bir süreliğine ele geçirildikten sonra  bir kripto para birimi platformunun bağlantıları paylaşılmıştı.

Önceki Yazı

İran’ın nükleer tesislerine Stuxnet’i bulaştıran kişinin kimliği ortaya çıkarıldı

Sonraki Yazı

Microsoft, bulut hizmeti alan Avrupa merkezli tüm müşterilerin kişisel verilerini AB içerisinde tutacak

İlgili İçerikler