Hacking Team’in kurucusu David Vincenzetti, cinayete teşebbüs iddiasıyla tutuklandı 

Kötü bir şöhreti olan ve artık faaliyetlerine devam etmeyen ticari casus yazılım üreticisi Hacking Team’in kurucusu David Vincenzetti, cinayete teşebbüs iddiasından dolayı tutuklandı ve Milano’daki San Vittore hapishanesine götürüldü.

Yerel basının haberlerine göre ilgili olay 26 Kasım Cumartesi günü meydana geldi. Vincenzetti’nin kuzeninin eşi olan kadın, psikolojik sorunları olduğu söylenen Vincenzetti’ye yardımcı olmak için gitmişti. Muhtemelen çok fazla alkol alan ve bazı ilaçlar kullanan Vincenzetti’nin bir noktada kadına bıçakla saldırıp, yaraladığı düşünülüyor. Kuzeni ise eşinin eve geri dönmemesinden dolayı polise ihbarda bulunuyor ve sonrasında eve baskın düzenleyen polisler tarafından kadın, kanlar içinde ve yarı baygın halde bulunuyor.

Hakim karşısına çıkan Vincenzetti’nin olay hakkında konuşmayıp, bunun yerine işi ve şirketleri hakkında konuşmasından dolayı hakim tarafından savcılara onun akıl sağlığı durumunu inceleme emri vermesine neden oldu. Hakim tarafından tutuklama onaylanırken, ihtiyati tedbir olarak hapis cezası verildi.

Casus yazılım son yıllarda çok daha öne çıkan bir konu olmasına karşın, ticari casus yazılım geliştirip ve bunu da hükümetlere satan ilk şirketlerden biri İtalya merkezli Hacking Team’di. Başlangıçta İtalya’da olmasına karşın zirve noktasına ulaştığında 40’a yakın hükümet müşterisi vardı. 

Yine günümüzdeki ticari ticari casus yazılım üreten şirketlerin yaptığı gibi Hacking Team’de yasal olarak sadece hükümetlere satış yaptığını ve müşterilerin bu araçlar ile yaptıklarından sorumlu olmadığını söyleyerek kendini savunuyordu.2015 yılına geldiğimizde ise “Phineas Fisher” olarak bilinen bir hacker, Hacking Team’in sunucularına sızarak kaynak kodda dahil 400 GB’dan fazla veri çaldı. 

Ele geçirilen verilerin herkese açık olarak yayınlanmasından sonra şirket bir nevi batış sürecine girmiş oldu ve şirkete ait hisselerin bir kısmı Suudi yatırımcılara, ilerleyen süreçte ise çoğunluk hisseleri İsviçre-İtalyan şirketi InTheCyber tarafından satın alınmış. İki şirketin birleşme işlemi gerçekleştirildikten sonra Paolo Lezzi tarafından Memento Labs adında yeni bir ticari casus yazılım üreten şirket ortaya çıkmış oldu.

Önceki Yazı

Ukrayna’da gerçekleştirilen operasyonda, yüksek profilli fidye yazılım çetesi şüphelileri tutuklandı

Sonraki Yazı

Apple, iki yeni 0-day açığı için acil güvenlik güncelleştirmesi yayınladı

İlgili İçerikler