Dosya paylaşım sitesi AnonFiles, çok fazla kötüye kullanım gerekçesiyle kapandı

Kullanıcıların, dosyaları isimsiz olarak paylaşmalarına imkan veren hizmet sunan AnonFiles, çok fazla kötüye kullanım yüzünden artık başa çıkamayacaklarını belirttikten sonra kapandığını duyurdu.

Diğer dosya paylaşım sitelerinden farklı olarak AnonFiles, kullanıcılara ilişkin herhangi bir kayıt tutmamasıyla anonim olarak hizmet veriyor. Ancak, başta tehdit aktörleri olmak üzere diğer siber suçlular tarafındanda keşfedilerek sızdırılmış veri tabanları, kimlik bilgileri gibi pek çok verinin yüklendiği bir platform haline geldi.

Geçen haftadan itibaren bazı Reddit kullanıcıları, platforma dosya yüklemeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarına dair mesajlar paylaşmaya başlamıştı. Daha sonrasında ise Anonfiles operatörleri, proxy sağlayıcılarının yakın zamanda kendilerini kapattığını ve artık siteye yüklenen çok büyük miktardaki kötü amaçlı materyalle başa çıkamayacaklarını belirterek platformu kapattılar.

Platformun kapanmasından sonra başta forumlar olmak üzere Telegram kanalları ve diğer yerlerde AnonFiles üzerinden yayınlanan sızdırılmış verilerde olmak üzere pek çok yasadışı materyallere ulaşılmamış olacak. Ayrıca SimilarWeb’in verilerine göre AnonFiles web sitesinin aylık olarak 18 milyondan fazla ziyaretçisi varmış.

Önceki Yazı

Microsoft Bug Bounty: Üst üste dördüncü yılda 13 milyon dolar ödül ücreti dağıtıldı

Sonraki Yazı

“Africa Cyber ​​Surge II” operasyonu çerçevesinde 14 kişi tutuklandı

İlgili İçerikler