Bilge Adam, fidye yazılım saldırısı sonrası veri ihlali bildirimi yayınladı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVVK) tarafından yeni yayınlanan veri ihlali bildirimine göre Bilge Adam, oltalama saldırısı sonrasında üç çalışanının bilgisayarına erişildikten sonra fidye yazılımı ile şifrelendiğini belirtti.

Yine geçen haftalarsa fidye yazılım gruplarından biri olan Medusa grubu tarafından Trabzonspor hedef alınmıştı ve sonrasında KVKK veri ihlali bildirimi yaşanmıştı. Bilge Adam’a yönelik gerçekleştirilen saldırının arkasında yine Medusa fidye yazılım grubu bulunuyor.

Gerçekleştirilen ihlalden sonra kaç kişinin ve ne kadar veri kaydının henüz belirlenemediği belirtiliyor. Etkilenen kişilere ait olarak ad-soyad, TC kimlik numarası ve işyeri sicil numarası verileri yer alıyormuş.

BilgeAdam Teknoloji; 1997’de İstanbul’da kurulmuş, global operasyonlarını İngiltere ve Avrupa üzerinden yaygınlaştıran bir yazılım şirketidir. Yazılım geliştirme başta olmak üzere teknoloji hizmetleri sunmaktadır.

Önceki Yazı

CERT-UA tarafından Ukrayna, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, İsrail ve Hindistan’ı hedef alan casusluk kampanyası ortaya çıkarıldı

Sonraki Yazı

Bir rus vatandaşı, LockBit fidye yazılımı saldırılarındaki rolü nedeniyle ABD’de tutuklandı

İlgili İçerikler