More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Trabzonspor, fidye yazılım saldırısına uğradı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVVK) tarafından yeni yayınlanan veri ihlali bildirimine göre Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş., sunucularının uğradığı siber saldırı sonrasında verileri şifrelenmiş ve bundan solayı da toplamda kaç kişinin etkilendiği ile ilgili bir metrik belirtilmedi.

Özellikle son aylarda fidye yazılım grupları çok aktif olarak çalışıyorlar ve nerdeyse her gün yeni kurbanlar duyuruyorlar. Bu gruplardan biri olan Medusa fidye yazılım grubu, 24 Mayıs tarihinde kurban olarak Trabzonspor’u duyurmuştu. Hatta bu kapsamda örnek dosyalar yayınladığı görülebiliyor. Diğer kurbanlarda olduğu fidye yazılım grubu bir tarih sayacı yerleştirmiş, genel olarak fidye yazılım grupları herhangi bir fidye ücreti istenildiği zaman bu yöntemi izliyorlar. Ancak bununla ilgili bir ayrıntı göremediğimizi belirtmekte fayda var.

Fidye yazılım grubunun duyurusundan yaklaşık üç gün sonra ise KVKK duyurusunun yayınlandığı gözüküyor. KVKK duyurusuna göre Trabzsonspor’a ait birkaç grup şirketinin bu saldırıdan etkilendiği belirtiliyor. Şifrelenen sunucularda tutulan dosyalara erişim sağlanamadığı için ihlalden etkilenen kişi ve kayıt sayısı tespit edilememiş.