FBI ve Ukrayna, siber dolandırıcılık faaliyetlerine aracılık eden 9 kripto para borsasına el koydu

FBI ve Ukrayna’nın ortaklaşa yürüttüğü operasyonlar çerçevesinde kripto para faaliyeti yürüten ve bu kapsamda siber suçlulara yardım sağlayan dokuz tane web sitesine el koyarak, faaliyetlerini sonlandırdı.

FBI tarafından yayınlanan bildiriye göre ajansın Detroit Saha Ofisi ve Sanal Para Birimi Müdahale Ekibi (VCRT), Ukrayna Ulusal Polisi ve başsavcılık ofisi ile birlikte yürüttüğü koordineli çalışmalar neticesinde mahkeme kararı çıkartarak aralarında 24xbtc.com, 100btc.pro, Pridechange.com, 101crypta.com, uxbtc.com, trust-exchange.org, bitcoin24.exchange, paybtc.pro ve owl.gold web sitelerine el koydu.

Bunlarla birlikte bu web sitelerinin ABD’de bulunan sunucularına da el koyulup, kapatıldı. Kapatılan 9 web sitesine ulaşıldığında ise tüm hepsinde ortak bir el koyma metninin yer aldığı gözüküyor.

FBI, el koyulan web sitelerinin hem Rusça hem de İngilizce hizmet sunduklarını belirtiyor. Bunlarla birlikte bu sitelerin kara parayla mücadele etme konusunda çok fazla sıkı önlem almadıklarını, buralarda fidye yazılım aktörlerininin yanı sıra başka siber suçlulara ve diğer dolandırıcılara da hizmet verildiği tespit edilmiş. İlgili soruşturmanın kapatılmadığı ve halen devam ettiği de belirtiliyor.

Önceki Yazı

Estonya’da gerçekleştirilen Locked Shields 2023’te, 38 ülkeden 3000’den fazla katılımcı yer aldı

Sonraki Yazı

Çalıntı kredi kart bilgilerine ilişkin doğrulama hizmeti veren Try2Check kapatıldı

İlgili İçerikler