Fransa hükümeti, kamu çalışanlarına verilen mobil cihazlarda tüm eğlence uygulamalarını yasakladı

Fransa hükümeti son yayınladığı genelge kapsamında aralarında TikTok, Netflix, Instagram, Candy Crush ve Twitter gibi eğlence kategorisinde belirtilen tüm uygulamaların kamu tarafından verilen mobil cihazlarda kullanılmasını yasakladı.

Bildiğiniz üzere son haftalarda ABD, Kanada ve Avrupa Komisyonu kamu çalışanlarına verilen mobil cihazlarda Çin sosyal medya devi TikTok‘un kullanılmasını yasaklamıştı. Yine benzer bir adım Rusya‘dan gelmişti ancak TikTok yasaklananlar arasında yer almıyordu.

Fransa hükümeti ise siber güvenlik endişeleri sebebiyle daha kapsamlı bir adım atarak eğlence kategorisine giren pek çok uygulamanın kamu tarafından verilen mobil cihazlarda kullanılmasını yasakladı. Gerçekleştirilen eylemin takibi Fransa Ulusal Siber Güvenlik Ajansı (ANSII) tarafından gerçekleştirilecek ve yaklaşık 2.5 milyon hükümet yetkilisini etkilemesi bekleniyor.

Ancak yayınlanan bildiride ilgili uygulamaların kamusal cihazlardan ne zamana kadar kaldırılması gerektiği ile ilgili bir ayrıntı belirtmemiş. Yine aynı şekilde eğlence olarak açıklanan kategoride yer alan uygulamalara ilişkin bir listede belirtilmemiş. Liste belirtilmese dahi neredeyse popüler pek çok sosyal medya uygulamasının yer aldığını düşünmek yanlış olmayacaktır. Bununla birlikte mobil oyunlar ve video yada dizi-film uygulamalarının da yer alacağını düşünebiliriz.

Önceki Yazı

ABD dahil 10 ülke gazeteciler, muhalifler ve sivil toplum örgütlerini siber tehditlerden koruma konusunda birleşti

Sonraki Yazı

Rus devlet destekli tehdit aktörleri, NATO ve AB üyesi ülkelerin diplomatik temsilcilerini hedef alıyor

İlgili İçerikler