ABD dahilindeki 10 ülkenin temsilcileri bir araya gelerek sivil toplum örgütleri, insan hakları savunucuları, muhalifler, savunma grupları, gazeteciler ve kültür kurumlarını siber tehditlerden koruyabilmek için yeni bir forum oluşturma yolunda adım atı. Yeni oluşuma katılan üye devletler, gelecek yıl içerisinde kendi ülkelerindeki bu grupları savunabilmek için hükümetlerinin alabileceği eylemleri taahhüt edeceklerini belirtiyor. Bu kapsamda oluşturulan …
ABD dahil 10 ülke gazeteciler, muhalifler ve sivil toplum örgütlerini siber tehditlerden koruma konusunda birleşti
ABD dahilindeki 10 ülkenin temsilcileri bir araya gelerek sivil toplum örgütleri, insan hakları savunucuları, muhalifler, savunma grupları, gazeteciler ve kültür kurumlarını siber tehditlerden koruyabilmek için yeni bir forum oluşturma yolunda adım atı.
Yeni oluşuma katılan üye devletler, gelecek yıl içerisinde kendi ülkelerindeki bu grupları savunabilmek için hükümetlerinin alabileceği eylemleri taahhüt edeceklerini belirtiyor. Bu kapsamda oluşturulan Ulusötesi Baskı Tehdidi Altındaki Sivil Toplumun Siber Güvenliğine İlişkin Yeni Stratejik Diyalog’un üyeleri arasında Avustralya, Kanada, Danimarka, Estonya, Fransa, Japonya, Yeni Zelanda, Norveç, Birleşik Krallık ve ABD yer alıyor.
Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) tarafından yayınlanan ortak bir bildiride otoriter hükümetlerin, siyasi muhalefeti sansürlemek ve muhalifleri izlemek için ulusötesi baskı eylemleri de dahil olmak üzere, hem kendi ülkelerinde hem de uluslararası sınırların ötesinde bu grupları hedef almak için giderek daha fazla siber araç kullandığı belirtildi.
Herbir katılımcı ülke, bu konuda neler yapılabileceği ve bu kapsamda hangi çabaların gösterildiği ile ilgi paylaşımlar yapabilmesi için de düzenli olarak toplanılması kararlaştırıldı.