More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Hassas verilerin sorgulanmasına olanak sağlayan iki web sitesine, USOM tarafından el konuldu

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi tarafından gerçekleştirilen duyuruya göre trinkcheck.cc ve trinkcheck.xyz adlı iki domaine el konulup, kapatıldı. Bu web sitelerine girildiği zaman, USOM’a ait bir indexin yer aldığı gözükmektedir.

İlgili web siteleri hakkında USOM tarafından detay verilmesede, sosyal medya kanallarında çıkan ekran görüntüleri ve videolardan anlaşıldığı kadarıyla Türk vatandaşlarıyla ilgili sızan hassas veriler kullanılarak bir platform oluşturulmuş. Buraya kayıt olan kullanıcılarda, platform içerisinde sorgulama işlemleri gerçekleştirip, Türk vatandaşlarıyla ilgili hassas verilere ulaşabiliyorlardı. Büyük bir ihtimal ya üye olurken ya da üye olduktan sonra kullanıcılardan belirli bir ücret talep ediliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın Twitter üzerinden verdiği bilgilere göre yaklaşık 3 ay süren bir takip sonucunda çete tarafından kurulan altyapı sistemlerine erişim sağlanmış. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında web siteleri kapatılırken, 4 şüphelinin de ele geçirildiği belirtildi.