Almanya merkezli siber güvenlik şirketi VMRay, 34 milyon dolar Seri B yatırımı aldı

Almanya merkezli siber güvenlik şirketi VMRay, Tikehau Capital liderliğinde 34 milyon dolar Seri B yatırımı aldığını duyurdu. Gerçekleştirilen yeni yatırım turuna, şirketin önceki yatırımcıları olan eCAPITAL and High-Tech Gründerfonds’da yer aldı. Yeni yatırımla birlikte VMRay’in daha geniş bir pazar segmentini hedeflemek için ürün portföyünün daha da genişletileceği belirtildi.

Gerçekleştirilen yatırım turu alternatif bir varlık yönetimi firması olan Tikehau Capital tarafından yönetilirken, şirketin yan kuruluşu Tikehau Ace Capital ve Avrupa siber güvenlik büyüme fonu aracılığıyla gerçekleşti. Şirketin önceki yatırımcıları arasında Alman kamu özel ortaklığı High-Tech Gründerfonds ve girişim sermayesi şirketi eCapital yer alırken, ayrıca yeni ortaklar arasına NRW.BANK ve Gründerfonds Ruhr’da katıldı.

2013 yılında kurulan VMRay, dünyanın en büyük beş teknoloji şirketinden dördünün yanı sıra önde gelen 37 finans şirketi ve 56 devlet kurumuyla birlikte çalıştığını belirtiyor. Gerçekleştirilen yeni yatırımla VMRay’in temel otomatikleştirilmiş tehdit analizi teknolojisine dayalı yeni ürünler sunmasına yardımcı olması bekleniyor ve bu da şirketin daha geniş bir pazar segmentindeki müşterilerle güçlerini birleştirmesine olanak tanıyacak.

VMRay’in kurucu ortağı ve CEO’su Dr. Carsten Willems yaptığı açıklamada; siber tehdit ortamı derin bir değişimden geçtiğini, yeni tehditlerin artan hacmi ve karmaşıklığıyla müşterilerinin yeni zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Carsten Willems, en son yatırımla birliktede VMRay ürününü tehdit istihbaratı, güvenlik otomasyonu ve MSSP’ler dahil olmak üzere daha geniş pazar segmentleri ve kullanım durumları için uygun hale getirmesini sağlayacak stratejik kapsamlı bir işbirliği olduğunu belirtti.

Önceki Yazı

Meta, uzaktan kod yürütme hatalarını ortaya çıkarmak için araştırmacılara 300 bin dolara kadar ödeme yapacak

Sonraki Yazı

Hassas verilerin sorgulanmasına olanak sağlayan iki web sitesine, USOM tarafından el konuldu

İlgili İçerikler