More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

ABD Senatosu, Nathaniel Fick’i ülkenin ilk siber büyükelçisi olarak onayladı

ABD Senatosu tarafından Perşembe günü alınan karar doğrultusunda, şu an için bir şirketin siber güvenlik yöneticisi olan ve aynı zamanda eski bir deniz piyadesi olan Nathaniel Fick’i ülkenin ilk siber büyükelçisi olarak onayladı.

Biden yönetiminin müttefiklere dijital yardım sağlama çabalarının yanı sıra küresel siber standartları belirlemede Amerikan liderliğini geliştirmeye odaklanmak için Nisan ayında başlatılan Dışişleri Bakanlığı Siber Uzay ve Dijital Politika Bürosu‘nun ilk büyükelçisi görevini olarak Fick yönetecek.

Siber Uzay ve Dijital Politika Bürosu yapısal olarak üç birimden oluşacak. Bu üç birim Uluslararası Siber Uzay Güvenliği, Uluslararası Bilgi ve İletişim Politikası ve Dijital Özgürlük olarak belirtiliyor.

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy Sherman da Twitter üzerinden desteğini dile getirdi ve Fick’in “diplomasiyi modernize edeceğini ve ABD’nin siber uzay ve dijital teknolojiler konusundaki dış politikasını yöneteceğini, koordine edeceğini ve yükselteceğini” belirtti.

Nathaniel Fick: eski deniz piyadesi, risk sermaye şirketi ortağı, CEO ve bilgi güvenliği genel müdürü

Nathaniel Fick, bir siber güvenlik şirketi olan Endgame’de 2012-2019 yılları arasında CEO olarak görev yapmıştı. Elastic şirketinin 2019 yılında Endgame’i satın almasıyla birlikte, Elastic şirketinde bilgi güvenliği genel müdürü olarak şu an için görevini sürdürüyor. Bunlarla birlikte eski bir risk sermaye şirketi ortağı olan Fick, aynı zamanda Washington DC’deki Center for a New American Security düşünce kuruluşunun CEO’su olarakta dört yıl geçirdi. Kariyerine ABD Deniz Piyadeleri’nde piyade ve keşif subayı olarak başlayıp, Afganistan ve Irak’ta muharebe turlarını tamamladı.