DeFi platformu Elephant Money’den 11 milyon dolardan fazla kripto para çalındı

ELEPHANT tokeni ve TRUNK stablecoin’in arkasındaki merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü olan Elephant Money tarafınan bu hafta yapılan açıklamada, bilgisayar korsanlarının 11,2 milyon dolar değerinde Binance Coin çaldığını duyurdu. Ortaya çıkan olayla ilgili güncel bir şekilde Medium üzerinden bilgiler yayınlayan şirket, soruşturma kapsamında blockchain güvenlik şirketi CertiK ve DeFi sigorta protokolü InsurAce ile birlikte çalıştıklarını belirtti.

BlocSec ve PeckShield gibi birkaç blokchain güvenlik şirketide kendi Twitter hesaplarndan gerçekleşen hack olayı ile ile ilgili bazı açıklamalar yayınladılar. BlokSec yaptığı açıklamada, bilgisayar korsanlarının bir fiyat manipülasyon saldırısı kullandığını belirtti. Saldırganlar, sarılı Binance Coin’i flash loan ile ödünç aldıktan sonra onu binlerce ELEPHANT tokeniyle takas etmişler.

Bu işlemden sonra ise ELEPHANT tokenlerinin fiyatını yükselterek, TRUNK stablecoins’i basmışlar. Son olarakta ELEPHANT ve TRUNK tokenlerini, Binance Coin ve Binance US Dollar stabilcoin BUSD için takas ettmişler. Ve daha fazla fon çalabilmek için bu işlemi devamlı tekrarlamışlar.

Bu hack vakası ortaya çıktıktan sonra Elephant Money, kullanıcılarını güncel bir şekilde blgilendirme yapıp, güvenlik açığını kapamaya yönelik çalıştıklarını belirttiler.

Önceki Yazı

ABD, Kuzey Kore siber operatörleri hakkında bilgi verecek kişilere 5 milyon dolar ödül verecek

Sonraki Yazı

ABD, ICS/SCADA sistemlerini hedefleyen APT saldırılarına karşı uyarı yayınladı

İlgili İçerikler