More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Rus birliklere mobil iletişim sağlayan bilgisayar korsanı, Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından yakalandı

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından geçen hafta yapılan açıklamaya göre Rus birliklerine ülke içerisinde mobil iletişim hizmetleri sağladığı iddia edilen bir bilgisayar korsanını tutuklandı.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU)’nin resmi Telegram kanalından yayınlanan gönderiye göre verilen teknik yardım sayesinde Ukrayna’da bulunan Rus askerleri, Rusya’dakiler ile isimsiz olarak telefon görüşmesi gerçekleştirebilmişler. SBU’ya göre teknik yardım sayesinde gün içerisinde 1000’e yakın telefon görüşmesi gerçekleştirilmiş ve bunların pek çoğunun Rusya’da bulunan üst düzey komutanlarla gerçekleşmiş.

Bunlarla bilikte sahada yer alan Rus birliklerine bazı komutlar ve bilgiler ilettiği, ikinci olarak ise Ukrayna güvenlik görevlilerine ve hükümet yetkililerine teslim olma çağrısının yer aldığı SMS’ler yollanılmış.

Kaynak: SBU

SBU tarafından tutuklanan şüpheli kişiye ait tüm ekipmanlara da el konulduğu açıklandı. Yerel basına göre şüpheli kişinin orta ve doğu Ukrayna’da bir bölge olan Dnipropetrovsk Oblastı’nda ikamet ettiği belirtiliyor.