Microsoft, Edge tarayıcısı için “Super Duper Secure Mode” özelliğini devreye aldı

Microsoft tarafından Ağustos ayında yapılan açıklamada Edge web tarayıcısında daha gelişmiş güvenlik önlemlerini etkinleştirmek için, bazı önemli performans ve optimizasyon özelliklerini kasıtlı olarak devre dışı bırakacak çalışmalara deneysel olarak başladıklarını duyurmuşlardı. “Super Duper Secure Mode” olarak duyurulan bu özellik, sessiz sedasız bir şekilde 19 Kasım’da, Edge’nin v96.0.1054.29 sürümünde yer aldı.

Bu özellik başlangıçta web sitesi yükleme hızlarını iyileştirmek ve karmaşık ve dinamik web sitelerine yardımcı olmak için tasarlanmış olsa da, özellik son zamanlarda bir güvenlik açığı girdabına dönüştü.

Ağustos ayında yapılan açıklamada JIT derleyicisinin Edge’in tarayıcı motorunda keşfedilen tüm güvenlik açıklarının %45’inin ve 2019’dan bu yana da Chromium tabanlı tarayıcılarında yararlanılan sıfırıncı gün açıklarının yarısının kaynağı olduğu belirtilmişti.

Kaynak: webRecord Media

“Super Duper Secure Mode” aktif etmek isteyen kullanıcılar, Edge’in ayarlar bölümüne “Gizlilik” kısmına girerek aktif edebiliyorlar. Burada kullanıcıların çok sık ziyaret etmediği siteler için”Balanced”, tüm sitelerde JIT’i aynı anda devre dışı bırakan “Strict” olmak üzere iki seçenek yer alıyor.

Önceki Yazı

İtalyan polisi, Telegram aracılığıyla sahte COVID-19 geçiş belgesi satan çeteye operasyon düzenledi

Sonraki Yazı

Apache Log4j java kütüphanesinde keşfedilen “sıfırıncı gün” açığı ile ilgili tüm bilinenler

İlgili İçerikler