More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

İtalyan mafyasıyla bağlantılı 106 kişi, siber suçlar kapsamında tutuklandı

İspanyol Ulusal Polisi (Policía Nacional), İtalyan Ulusal Polisi (Polizia di Stato), Europol ve Eurojust tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde, İtalyan mafyasıyla bağlantılı 106 kişi siber suçlar, kara para aklama, uyuşturucu kaçakçılığı ve mülkiyet suçlarından dolayı tutuklandı.

Şüpheliler, geçen hafta İspanya’nın Kanarya Adaları’na bağlı Tenerife adasında “Fontana Almabahia” adlı bir kolluk operasyonunda tutuklandı. Operasyon çerçevesinde çoğu İspanya’da bazıları ise İtalya’da olmak üzere toplamda 106 kişi tutuklandı. Şüphelilere ait toplamda 16 ev araması gerçekleştirilip, bu kapsamda birçok elektronik cihaz, 224 kredi kartı, SIM kart ve satış noktası terminalleri, marihuana ekimi ve dağıtımı için ekipmanlar ele geçirildi. Yine operasyon çerçevesinde 118 banka hesabının da dondurulduğu belirtiliyor.

Çetenin çok iyi bir şekilde organize olduğu ve çete içerisindeki kişilerin kara para aklama, kripto para uzmanlığı gibi farklı farklı uzmanlık alanları olduğu belirtiliyor. Çete üyelerinin öncelikli olarak siber suçlar ile ilgili faaliyetlere odaklandığı, bu yüzden yetkililerinde çeteyi “yüksek derecede teknik özelliklere sahip” olarak nitelendirdi.

Çete, şirket ağlarını ihlal etmek ve fonları çalmak veya çalışanları ödeme göndermeleri için kandırmak için SIM takas, oltalama ve kimlik avı saldırıları gerçekleştirmiş. Bu taktikler kullanarak çetenin, yalnızca geçen yıl elde ettiği yasadışı kârın yaklaşık 10 milyon € olduğu tahmin ediliyor.

https://twitter.com/policia/status/1439871199794827266

Daha sonrasında elde edilen paraların aklanması için yüzlerce banka hesabına çetenin ihtiyacı bulunuyordu. Bu kapsamda bazı kişileri kandırarak, bazı kişileri alıkoyarak ve bazı kişileri de tehditler yoluyla ikna ederek onlarca banka hesabı açılmasını sağlamışlar. Ve bu banka hesaplarını kullanarak hızlı bir şekilde para gönderimi ve çekimi gerçekleştirmişler.