BitDefender, geçmişteki REvil fidye yazılımı kurbanları için evrensel şifre çözücü yayınladı

Romanya merkezli siber güvenlik şirketi BitDefender, REvil (Sodinokibi) fidye yazılımı çetesinin geçmişteki kurbanlarına ait şifrelenmiş dosyaların kurtarılmasına yardımcı olabilecek evrensel şifre çözücü yayınlandı.

BitDefender, şifre çözücüyü güvenilir bir kanun uygulayıcı ile birlikte çalışarak oluşturduğunu belirterek bu konuda herhangi bir detay vermedi ve devam eden bir kolluk kuvveti soruşturmasına atıfta bulunup daha fazla ayrıntıya giremeyeceğini söyledi. Yayınlanan şifre çözücünün 13 Temmuz 2021’den önce yapılan REvil saldırıları sırasında şifrelenen dosyaları kurtarabildiği belirtiliyor

REvil fidye yazılım çetesinin dönüşüne atıfta bulunan BitDefender, kendilerinin ve kolluk kuvvetlerinin mümkün olduğunca çok sayıda kurbana yardım etmek için soruşturma tamamlanmadan evrensel şifre çözücüyü yayınlamanın önemli olduğuna inandıklarını söyledi.

REvil fidye yazılım çetesi geri döndü

REvil fidye yazılım çetesi tarafından kontrol edilen .onion uzantılı Happy Blog web sitesi, Eylül ayının ilk haftasında aynı web site adresi ve eski kurbanlarının da yer aldığı şekilde tekrardan deepweb’te aktif bir duruma gelmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

Atlassian Confluence açığı kullanılarak Jenkins sunucularına izinsiz erişim yapıldı

Sonraki Yazı

FTC, takip yazılımı üreticisi SpyFone’u gözetim işinden men etti

İlgili İçerikler