More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

ABD’li teknoloji devleri önümüzdeki 5 yıl içerisinde siber güvenliğe 30 Milyar Dolarlık yatırım yapacak

Beyaz Ev ve ABD’nin teknolojik devleri arasında, ülkenin siber güvenliğini daha üst bir düzeye çıkarmak amacıyla geçen hafta Çarşamba günü bir görüşme gerçekleştirdiler. Yapılan görüşmeler ışığında, önümüzdeki 5 sene içerisinde siber güvenlik alanında 30 Milyar Dolar yatırım yapılacağı taahhütü verildi.

Gerçekleştirilen toplantıya Google, Amazon, Apple, Microsoft, IBM gibi teknoloji devlerinin yanı sıra ADP, JP Morgan, Code.org, Girls Who Code, Chase Bank, Resilience, Coalition gibi diğer şirketlerin yetkilileri katıldı. Toplantıya katılan katılımcılarından bazılarının verdiği taahhütler şu şekilde:

Microsoft: Kar amacı gütmeyen kuruluşlara ve federal, eyalet ve yerel yönetimlere dijital savunmalarını güçlendirmek ve siber güvenlik farkındalıklarını artırmak amacıyla 150 Milyon Dolarlık teknik hizmetler sağlama sözü verdi. Bunun yanında şirket, gelecek beş yıl içerisinde siber güvenliği güçlendirmek için 20 Milyar Dolar yatırım sözü verdi.

Google: Yazılım tedarik zincirinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak, zero-trust programını genişletmek ve ayrıca açık kaynak güvenliğini artırmak dahil olmak üzere gelecek 10 yıl içerisinde 10 Milyar Dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Ayrıca veri gizliliği ve güvenliği de dahil olmak üzere çeşitli dijital alanlarda 100 bin Amerikalıyı eğiteceğini söyledi.

Apple: Çok faktörlü kimlik doğrulama dahil olmak üzere siber hijyen uygulamalarının toplu olarak benimsenmesini sağlamak için 9 binden fazla tedarikçiyle çalışma sözü verdi.

IBM: Önümüzdeki üç yıl içerisinde siber güvenlik alanında daha fazla kişinin isitihdam edilebilmesi için 150 binden fazla kişiye eğitim vereceğini ve 20’den fazla Black Colleges ve üniversite ile ortak çalışacağını belirtti.

Amazon: kimlik avı ve parola hırsızlığına karşı koruma sağlamak için tüm Amazon Web Services hesap sahiplerine ek bir ücret ödemeden çok faktörlü bir kimlik doğrulama araçları sağlayacağını belirtti. Bunun yanında kendi çalışanlarına yönelik olan siber güvenlik eğitim materyallerinin, Ekim ayından itibaren halka açık hale getireceğini de belirtti.

Code.org: Önümüzdeki üç yıl içerisinde 3 milyon öğrenciye siber güvenlik kavramlarını öğretme sözü verdi.

Girls Who Code: tarihsel olarak teknoloji sektöründen dışlanmış gruplara odaklanacak olan “mikro akreditasyon programı” oluşturacağını belirtti.

Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST): Teknoloji tedarik zinciri saldırılarına karşı daha iyi koruyabilmek adına bir çerçeve oluşturmak için endüstri ortaklarıyla birlikte çalışacağını belirtti.