More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Siber güvenlik devleri NortonLifeLock ve Avast, 8.1 Milyar Dolarlık anlaşmayla birleşiyor

ABD merkezli siber güvenlik şirketi NortonLifeLock tarafından yayınlanan basın bülteniyle, Çekya merkezli siber güvenlik şirketi Avast’ın tüm hisselerini 8 Milyar Dolar karşılığında satın alacağını ve satın alma sonrasında birleşeceklerini duyurdu.

Birleşmeyle birlikte şirketin CEO’su olarak görev yapacak kişinin NortonLifeLock CEO’su Vincent Pilette olacağı belirtiliyor. Avast CEO’su Ondrej Vlcek‘in ise Başkan olarak görev yapacağı ve yeni şirketin Yönetim Kurulu üyesi olacağı belirtiliyor. Ayrıca, Avast’ın kurucu ortağı ve şu anki yöneticisi olan Pavel Baudis‘in NortonLifeLock Yönetim Kurulu’na bağımsız bir yönetici olarak katılması bekleniyor.

NortonLifeLock CEO’su Vincent Pilette yaptığı açıklamada; birleşme işleminin tüketici siber güvenliği için ileriye doğru atılmış büyük bir adım olduğunu ve nihayetinde insanları dijital yaşamlarını güvenli bir şekilde yaşamaları için koruma ve güçlendirme vizyonumuza ulaşmamızı sağlayacaktır diye belirtti. Ayrıca bu kombinasyonla siber güvenlik platformlarını daha fazla güçlendirebileceklerini ve 500 milyondan fazla kullanıcıya sunabileceklerini belirtti.

Birleşmeyle birlikte borsada nasıl gözükeceği ile ilgili olarak; Avast şirketi Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda AVST,  NortonLifeLock ise NASDAQ’da NLO olarak listeleniyor. Birleşmeyle birlikte yeni şirketin NASDAQ‘da listeleneceği belirtiliyor. Birleşmenin tamamlanmasından ardından yeni şirketin iki ana merkezi olacağı, bir tanesinin Prag(Çekya) diğerinin ise Arizona (ABD)’da olacağı belirtiliyor.

Siber güvenlik sektöründeki bu satın alımla birlikte, sektör içerisinde tüm zamanlarda gerçekleşen en büyük üçüncü satın alma olarak tarihe geçmiş olacak. Daha önce ise Thoma Bravo’nun 12.3 Milyar Dolar karşılığında Proofpoint’i, Broadcom ise Symantec’in kurumsal tarafını 10.7 Milyar Dolar karşılığında satın almıştı. Symantec’in kurumsal tarafını satmasının ardından, NortonLifeLock şirketi 2019 yılında kuruldu, Symantec’in tüketici ve SMB operasyonlarıda NortonLifeLock olarak yeniden markalandı. Bunlara ek olarak NortonLifeLock, Aralık 2020’de 360 ​​milyon dolarlık nakit karşılığında Alman antivirüs üreticisi Avira’yı da satın almıştı.