More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Polonya Polisi, Belarus uyruklu iki kişiyi ATM hacklemekten dolayı tutukladı

6 Avrupa ülkesi ve Europol’ün koordineli operasyonları çerçevesinde, ATM’lere kara kutu saldırıları düzenlediği iddiasıyla iki Belarus uyruklu kişi Polonya makamları tarafından, 17 Temmuz’da başkent Varşova’da tutuklandı. Kara kutu saldırısı, saldırganlar tarafından ATM’nin işlenmesinde altyapıyı atlatmak ve ATM’ye yetkisiz bir nakit dağıtım kodu göndermek için bir elektronik cihazın kullanıldığı method olarak geçiyor.

Europol tarafından yapılan açıklamada, yakalanan suçluların en az 7 Avrupa ülkesinde düzinelerce ATM saldırısı gerçekleştirdiklerini ve yaptıkları saldırılar neticesinde tahmini olarak 230 bin Euro’ya yakın nakit para elde ettiklerini belirtiyor. Suçluların genel olarak aynı model ve marka ATM’leri hedef aldığı belirtiliyor.

Kaynak: Polonya Bydgoszcz Polis DepartmanI

Polonya’nın Bydgoszcz Polis Departmanı tarafından yapılan açıklamada, yaşları 26 ve 29 olan tutuklanan kişilerin, Polonya da dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde ATM’lere girmek için kara kutu cihazları kullanan bir grubun üyeleri olarak belirtildi. Polis ve Savcılar, Europol ile işbirliği içinde olduklarını, Varşova’da gözaltına alınan kişilerin suç işleyip işlemediğini ve eğer suç işlemişlerse kimlerle işbirliği yaptıklarını ve bu suçları nerelerde işlediklerine dair detaylar üzerinde duruyorlar.