More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Google, kullanıcı verilerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle düzinelerce çalışanını işten çıkarmış

Vice’ın elde ettiği Google belgelerine göre yayınladığı haberde, 2018 ve 2020 yılları arasında şirketin araçlarına veya verilerine erişimlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle düzinelerce çalışanını işten çıkardı.

Elde edilen belgeye göre Google, 2020’de güvenlik kaynaklı sorunlar nedeniyle 36 çalışanını işten çıkarmış. Çalışanlara yönelik güvenlikle ilgili tüm iddiaların yüzde seksen altısı, yalnızca şirket içi bilgilerin dış taraflara aktarılması gibi gizli bilgilerin kötüye kullanılmasını içeriyormuş.

Yine 2020 yılıyla ilgili iddiaların yüzde onu ise yetkilerin kötüye kullanılmasıyla ilgiliymiş. Vice’In elde ettiği belgeye göre, Google’ın kendi politikalarını ihlal ederek kullanıcı veya çalışan verilerine erişme, başkalarının bu verilere erişmesine yardımcı olma, kullanıcı veya çalışan verilerini değiştirme veya silme olaylarını içeriyor. Bunun yanında 2019 yılında 26, 2018 yılında da 18 kişi benzer gerekçelerden dolayı şirket tarafından işten çıkarılmış.

Bir Google sözcüsünün Vice’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Belirtilen örnekler çoğunlukla özel ve hassas kurumsal bilgilere veya IP’ye uygunsuz erişim veya bunların kötüye kullanılmasıyla ilgilidir.”

Benzer sıkıntılar sadece Google ile sınırlı olmamakla beraber diğer teknoloji devleri olan Facebook, Snapchat ve MySpace’de de benzer olaylar daha önce gerçekleşmişti.