Microsoft, Edge tarayıcısı için “Super Duper Secure Mode”u duyurdu

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre, Edge web tarayıcısında daha gelişmiş güvenlik önlemlerini etkinleştirmek için, bazı önemli performans ve optimizasyon özelliklerini kasıtlı olarak devre dışı bırakacağı bir deney yapmayı planladığını duyurdu.

Microsoft Edge Vulnerability Research ekibinin takım lideri olan Johnathan Norman, Super Duper Secure Mode’un arkasındaki ana fikrin Edge tarayıcısının JavaScript motoru olan V8 içindeki JIT desteğini devre dışı bırakmak olarak belirtti.

Johnathan Norman açıklamalarına göre:

1- Tarayıcı açıkları üzerinde çalıştıkları zamanlar, ekip olarak favori hedeflerinin her zaman V8 olduğunu, JavaScript motoru hatalarının çeşitli nedenlerden dolayı saldırganlar için bir dayanak noktası olduğunu belirtiyor. Bunlar sürekli bir hata akışı olduğu ve bu hataların kullanımının da genellikle basit bir şablonu takip ettiği, güçlü istismar ilkelleri sağladığı olarak belirtmiş

2- JavaScript motoru kullanımının yıllar içinde pek değişmediği ve genellikle aynı kalıbı takip ettiğini belirtiyor.

3- 2019 yılından sonraki CVE verilerine bakıldığında, V8 için yayınlanan CVE’lerin kabaca %45’inin JIT motoruyla ilgili olduğu görüldüğünü, ayrıca saldırganların bu açıklıklarla ilgili istismar kodlarını da kötüye kullandıklarını bildiklerini, “doğal” Chrome istismarlarının yarısından fazlasının da JIT ile ilgili hatalara dayandığını belirtiyor.

4- 2010’ların başlarında ve ortalarında tarayıcıları hızlandırmada önemli role sahip JIT’in, gerçekleştirilen son testlerde artık Edge’in performansı için çok önemli bir özellik olmadığını gösterdiğini belirtiyor.

Kaynak: Microsoft

5- Ekibi tarafından gerçekleştirilen bu testler ve sonuçlarından sonra artık JIT’i devre dışı bıraktıklarını, Controlflow-Enforcement Technology (CET) ve Arbitrary Code Guard (ACG) gibi diğer 3 ayrı güvenlik özelliğinin etkinleştirdikleri bir Edge konfigürasyonu olan Super Duper Secure Mode üzerinde çalıştıklarını belirtti.

6- Norman, yapılan testleri şu an için halen sürdüğünü ve Super Duper Secure Mode’un ne zaman geleceği ile ilgili kesin bir tarih bildirmedi. Test etmek isteyen kullanıcıların Edge’nin Canary, Dev ve Beta sürümlerinde edge://flags komutuyla aktif hale getirebileceklerini de belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

Prometheus TDS: Zararlı yazılım saldırılarının arkasındaki gizli servis hizmeti

Sonraki Yazı

PwnedPiper güvenlik açıkları, Kuzey Amerika’daki büyük hastanelerin %80’ini etkiliyor

İlgili İçerikler