More
SOSYAL MEDYA
Light
Dark

Avrupa Birliği, gizlilik ihlalleri nedeniyle Amazon’a 887 milyon dolar para cezası verdi

Lüksemburg’un veri gizliliği düzenleyicisi Ulusal Veri Koruma Komisyonu (CNPD), Avrupa Birliği’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği uyarınca kişisel verileri işleme kurallarına uymadığı gerekçesiyle teknoloji devi Amazon’a 887 milyon dolarlık para cezası kesti. Şirkete verilen bu ceza şu ana kadar GDPR kapsamında verilen en büyük para cezası olarak kayıtlara geçti.

Ulusal Veri Koruma Komisyonu (CNPD) kararıyla ilgili ayrıntılar, şirketin bu hafta cuma günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yaptığı bir başvuruda açıklandı. İlgili kararın 16 Temmuz 2021 günü alındığı, ağır para cezasına ek olarak bazı yapılması gereken revizyonlarıda içeriyor.

Bir Amazon sözcüsü verilen kararın haksız olduğunun ve temyize gitmeyi planladıklarını belirtti. Açıklamaya göre;

“Müşterilerimizin bilgilerinin güvenliklerini ve güvenlerini korumak en önemli önceliklerimizdendir. Herhangi bir veri ihlali olmamıştır ve hiçbir müşteri verisi herhangi bir üçüncü tarafa ifşa edilmemiştir. Bu gerçekler tartışılmaz. CNPD’nin kararına kesinlikle katılmıyoruz ve temyize gitmeyi düşünüyoruz. Müşterilere ilgili reklamları nasıl göstereceğimize ilişkin karar, Avrupa Gizlilik Yasası’nın öznel ve test edilmemiş yorumlarına dayanır ve önerilen ceza, bu yorumla bile tamamen orantısızdır.

CNDP, verdiği kararları bir liste halinde yayınlasada , Amazon davasıyla ilgili herhangi bir ayrıntı açıklamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir