App Store, 2022 yılında 2 milyar dolardan fazla potansiyel dolandırıcılık işlemini engelledi

Apple tarafından App Store ile ilgili yayınlanan 2022 verilerine 2 milyar dolardan fazla potansiyel dolandırıcılık işlemi engellenirken, yaklaşık 1,7 milyon uygulamayı da gizlilik, güvenlik ve içerik standartlarını karşılayamadığı için başvurularının reddettiğini belirtti.

Günümüzde en fazla kullanılan uygulama mağazalarından biri olan App Store, hesap dolandırıcılığını önleme faaliyetlerinin bir parçası olarak 2022 yılında potansiyel dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle 428 bin geliştirici hesabını kapatırken, 282 milyon sahte geliştirici hesabını da devre dışı bıraktı. Bunlarla birlikte dolandırıcılık şüphesi faaliyetleri nedeniyle 105 bin geliştirici hesabının da oluşturulmasını engelledi.

Kaynak: Apple

Uygulamaların mağazaya girmeden önceki gerçekleştirilen kontrollere ilişkin paylaşılan bilgilere göre şirketin dolandırıcılık ve gizlilik endişeleri de dahil olmak üzere çeşitli sebeplerle yaklaşık 1.7 milyon uygulama başvurusunun reddedildiği belirtildi. Bu uygulamalar arasından yaklaşık 400 bini gizlilik ihlalleri, 153 binin üzerinde spam, başka bir uygulamayı kopyalama veya kullanıcıyı yanıltma ve yaklaşık 29 bin tanesi de gizli veya belgelenmemiş özellik içerdiği için reddetilmiş.

Kaynak: Apple

Şirket, 2022 yılında rekor kırarak 2 milyar dolardan fazla potansiyel dolandırıcılık işlemi engellerken, 714 bin sahte hesabında yeniden işlem yapmasını yasakladı. Bunlarla birlikte yaklaşık 3,9 milyon çalıntı kredi kartının hileli satın almalarda kullanılmasını da engelledi.

Uygulama incelemeriyle ilgilide bilgiler paylaşan Apple, 1 milyardan fazla derecelendirme ve indirmeyi inceleyip, bunlar arasından da 147 milyondan fazla hileli derecelendirme ve incelemeyi engellediğini belirtti.

Önceki Yazı

Popüler kaynak kod düzenleyicisi VSCode’da zararlı kodlar barındıran eklentiler keşfedildi

Sonraki Yazı

Apple, 3 yeni sıfırıncı gün açığı ile ilgili güvenlik güncelleştirmesi yayınladı

İlgili İçerikler

Dragos: Endüstriyel altyapılara yönelik fidye yazılım saldırıları 2022 yılında iki kat arttı

Endüstriyel altyapılara yönelik siber güvenlik hizmeti veren Dragos, yayınladığı 2022 yıl sonu raporuna göre endüstriyel altyapılara (ICS/OT) yönelik gerçekleştirilen fidye yazılım saldırılarında bir önceki yıla göre 2 kat artış yaşanmış. Gerçekleştirilen saldırıların yüzde 70'nin üretim/imalat endüstrisine yönelik olduğu belirtildi.
Detaylar