Yunan istihbaratı Predator casus yazılımını kullanarak, Meta’nın eski yöneticisi Artemis Seaford’ı dinledi

Yunanistan’daki casus yazılım skandalında yeni bir gelişme yaşandı. Meta şirketinde 2020’den 2022’nin sonuna kadar yönetici pozisyonununda çalışan Harvard ve Stanford mezunu Artemis Seaford’un da casus yazılım kullanılarak dinlenildiği ortaya çıktı.

New York Times’ın haberine göre Yunan ve Avrupalı yetkililer ile siber güvenlikle ilgili politika sorunları üzerine çalışan Artemis Seaford, geçen yıl Kasım ayında Yunanistan’da patlak veren casus yazılım skandalı ile ilgili medyaya sızan hedef listesinde adını gördükten sonra casus yazılım çalışmalarıyla tanınan Toronto Üniversitesi’ndeki The Citizen Lab ile görüşmüş.

New York Times tarafından incelenen labaratuvar raporuna göre Seaford’a ait mobil cihazın Eylül 2021’den en az iki ay önce Predator casus yazılımıyla hacklendiği ortaya çıkmış. Artemis Seaford’da bu kapsamda hacklenme ve dinlenme olayında parmağı olan herkes için Mart ayı içerisinde Atina’da dava açmış.

Artemis Seaford’un Atina’da bulunduğu zamanlarda, Yunan hükümetinin resmi aşılama platformu aracılığıyla Covid-19 aşısının takviye aşısı için randevu alıyor ve 17 Eylül’de randevu ayrıntılarını içeren bir SMS geliyor. Beş saat sonra ise bir web adresi içeren ve randevunun onaylanması için buna tıklanılmasını istenen ikinci bir SMS geliyor. Yapılan incelemelerde bir önceki SMS’de yer alan ayrıntıların da ikinci SMS’de yer aldığı ve son gelen SMS’in Predator’ı telefonuna yükleyen zararlı yazılımla bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Bu son ayrıntıdan anlaşılcağı üzere zararlı yazılıma giden web adresini gönderenler, gerçek onay mesajını inceledikten sonra ikinci mesajı yolluyor. İkinci mesajı gönderenlerde resmi devlet aşı kurumunu taklit etmişler.

Önceki Yazı

GoAnyWhere’e ait sıfırıncı gün açığı kullanılarak yapılan toplu fidye saldırısında, kurban sayısı artıyor

Sonraki Yazı

Microsoft, Azure’da keşfedilen “Super FabriXss” güvenlik açığını yamaladığını duyurdu

İlgili İçerikler