Netwire RAT zararlı yazılımını satan web sitesine, FBI tarafından el koyuldu

FBI, yaygın olarak kullanılan Netwire RAT zararlı yazılımının tek tedarikçisi olduğu düşünülen bir web sitesini, 3 Mart’ta onaylanan ve bu hafta Salı günü gerçekleştirilen bir operasyon kapsamında el koydu.

Salı günü gerçekleştirilen operasyon kapsamında ayrıca Hırvatistan’daki yetkililerde web sitesinin yöneticisi olduğu iddia edilen ve adı açıklanmayan Hırvat uyruklu bir kişiyi tutukladılar. Yine operasyon kapsamında ek olarak İsviçre’deki yetkililerde zararlı yazılımı barındıran bir sunucuya el koymuşlar.

Netwire, tipik olarak bulaştığı sistemlerde uzaktan erişimi mümkün kılıyor ve kurbana ait pek çok bilginin çalınmasına yol açıyor. Los Angeles’taki FBI yetkilileri, Netwire’ın tek tedarikçisi olduğu düşünülen worldwidelabs adlı web sitesine soruşturma başlatmışlar. Soruşturma kapsamında yetkililer, 2020 yılında bu web sitesine bir alıcı gibi hesap oluşturmuşlar ve Netwire zararlı yazılımını satın almışlar. FBI yetkilileri satın aldıkları bu zararlı yazılımı inceledikten sonra kendilerine özgü yeni bir versiyon oluştuup, zararlı yazılımın neler yapabileceğini test etmişler.

Operasyon kapsamında FBI, aralarında Europol, Hırvatistan polisi, İsviçre polisi ve Avustralya polisiyle birlikte çalışmış. ABD Başsavcısı Martin Estrada, “Bugünkü eylem, sınır tanımayan siber suçlularla savaşmak için gerekli olan yenilik ve esnekliğin bir kanıtıdır” diye belirtti.

Önceki Yazı

SOCRadar, 5 milyon dolar Seri A yatırımı aldı

Sonraki Yazı

GoAnyWhere’e ait sıfırıncı gün açığı kullanılarak yapılan toplu fidye saldırısında, kurban sayısı artıyor

İlgili İçerikler