Ransomware Takip: 1 – 12 Şubat verileri

Günümüzde tehdit aktörleri tarafından en fazla tercih edilen saldırı yöntemlerinden biri olan fidye yazılımlar, geçen yıl olduğu gibi bu yılda artan bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda haftalık olarak fidye yazılım saldırıları ile ilgili raporlar paylaşacağız.

Paylaşacağımız raporlarda tehdit aktörleri, kurbanların hangi sektörde faaliye gösterdiği ve hangi ülkelerde bulunduğu detayları yer alacaktır. Bu kapsamda yararlandığımız kaynakları da ekleyeceğimizi belirtmek isteriz.

5 -12 Şubat 2023 tarihleri arasında toplamda 50 tane fidye yazılım kurbanı yer alırken, bunlar arasında şirket ismi açıklanmayan ancak tehdit aktörü bilinen 14 tane fidye yazılım kurbanı duyuruldu.

Lockbit3.0: 18 kurban
BianLian: 10 kurban
Play: 6 kurban
BlackCat(ALPHV): 5 kurban
Royal: 4 kurban
Ransom House: 2 kurban
BlackByte: 1 kurban
Lorenz: 1 kurban
Vice Society: 1 kurban
Omega: 1 kurban
DAIXIN: 1 kurban

Kurbanların en fazla olduğu ülkeler arasında ilk iki sırada ABD ve Fransa bulunuyor. Toplamda ise 18 farklı ülkeden kurban yer alıyor. Endüstri bazında baktığımız zaman ilk dört sırada:

— BT hizmetleri/Yazılım
— Üretim/Fabrika
— Yapı hizmetleri
— Eğitim hizmetleri

yer almaktadır.

Not: Sabah saatlerinde duyurulan kurbanlarda eklenmiştir. Gün içerisinde eklenen diğer kurbanlar eklenmemiştir.

Not: Ransomware News, ThreatMon Ransomware Monitoring ve Twitter üzerindeki diğer kaynaklardan elde edilen veriler ışığında yukarıdaki rakamlar elde edilmiştir.

Önceki Yazı

Ülkemizi derinden etkileyen deprem sonrası siber dolandırıcılık faaliyetleri artış gösterdi

Sonraki Yazı

MortalKombat fidye yazılımı, Türkiye dahil birkaç ülkeyi hedef aldı

İlgili İçerikler