Ocak 2023 – Siber güvenlik endüstrisinde satın alımlar ve yeni yatırımlar (26 Ocak – Güncelleme)

2023 yılına girilmesiyle birlikte diğer endüstrilerde olduğu gibi siber güvenlik endüstrisinde satın alımlar ve yeni yatırımlar gerçekleşti. 1 Ocak – 23 Ocak tarihleri arasında bir satın alma ve 2 yatırım gerçekleşti.

Yapılan satın alımlara baktığımızda:

— Parola yönetimi hizmeti veren Bitwarden, Avrupa merkezli girişim olan Passwordless.dev’i satın aldığını duyurdu. 2020’de kurulan Passwordless.dev geçiş anahtarları, Face ID, parmak izi gibi FIDO2 WebAuthn özellikleri oluşturmak isteyen geliştiriciler için karmaşıklıkları en aza indiren kapsamlı bir API çerçevesi sağlıyor. İsveçli kurucu Anders Åberg, Passwordless.dev’i parolasız kimlik doğrulamayı daha geliştirici dostu hale getirme ve nihayetinde maliyetli veri ihlallerine yol açan kimlik avı saldırılarını ortadan kaldırmaya yardımcı olma amacıyla açık kaynaklı bir proje olarak başlatmıştı.

Gerçekleştirilen yeni yatırımlara baktığımızda:

— 2016 yılında İsrail’de kurulan banka hesabı doğrulama ve B2B ödeme güvenliği sağlayıcısı NsKnox, mevcut yatırımcılar M12 ve Viola Ventures’la birlikte yeni yatırımcılar arasında olan Link Ventures ve Harel Insurance’den 17 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla birlikte bugüne kadar alınan toplam yatırım miktarı 35,6 milyon dolara ulaştı. NsKnox’un kurucusu ve CEO’su Alon Cohen’da bu yatırım turuna katıldı.

— Siber güvelik eğitimlerini online olarak oyunlaştırarak beceri geliştirme, sertifikalandırma ve yetenek değerlendirmeye yardımcı olan Hack The Box, 55 milyon dolarlık Seri B yatırımı aldığını duyurdu.

Güncelleme (26 Ocak 2023)

— Forward Networks, karmaşık kurumsal ağların modellenmesine, yönetilmesine ve güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olacak dijital ikiz teknolojisi için 50 milyon dolarlık yeni finansman topladığını duyurdu.

— Özel sermaye ve büyüme sermayesi şirketi Thoma Bravo, savunma kuvvetleri ve işletmelere siber güvenlik tehditlerini araştırmak için kullanılan yazılımlar üreten Waterloo merkezli bir şirket olan Magnet Forensics’i 1,34 milyar dolara satın almayı kabul etti.

— Finansal kurumlar için kara para aklamay (AML) ve yüzeysel dolandırıcılığı önleme akıllıları geliştiren bir Alman şirketi olan Hawk AI , B Serisi bir finansman turunda 17 milyon dolar topladığını duyurdu. Daha önce ise 10 milyon dolar toplamıştı.

— Farklı oturum açma prosedürleri arasında köprü kurmak için bir kimlik düzenleme sağlayıcısı olan Strata, B Serisi bir finansman turunda 26 milyon dolar topladığını duyurdu.

Önceki Yazı

WhatsApp, GDPR’ı ihlal ettiği gerekçesiyle DPC tarafından 5,5 milyon euro para cezasına çarptırıldı

Sonraki Yazı

Riot Games saldırıya uğradı: Tehdit aktörleri, kaynak kodların sızmaması için fidye talep etti

İlgili İçerikler