Smartfin liderliğindeki konsorsiyum, Hex-Rays şirketini satın aldı

Smartfin liderliğinde SFPIM ve SRIW’de dahil olduğu bir dizi ortak yatırımcının yer aldığı konsorsiyum, Hex-Rays şirketini satın aldığını duyurdu. Gerçekleşen satın alımla ilgili herhangi bir finansal detay paylaşılmadı.

2005 yılında kurulan ve merkezi Belçika’da bulunan Hex-Rays, tersine mühendislik işlemleri için ağrılıklı olarak siber güvenlik şirketleri, devlet kuruluşları ve siber güvenlik araştırmacıları tarafından daha çok tercih edilen IDA Pro yazılımının sahibi olunmasıyla biliniyor. IDA Pro ile güvenlik açıklıklarını araştırma, zararlı yazılım analizleri yada BT güvenlik denetimleri gibi amaçlar için siber güvenlik araştırmacıları ve profesyonelleri tarafında kullanılıyor. Hex-Rays’in gelirleri, son 10 yıl içerisinde yılda ortalama %23 artış göstermiş ve 2020 yılında olağanüstü FAVÖK marjlarıyla birlikte 20 milyon Euro’yu aşmış.

Gerçekleşen satın alımla birlikte Hex-Rays, bir sonraki büyüme aşaması beklentisiyle organizasyonunu genişletme, profesyonelleştirme ve aynı zamanda yazılım çözümlerinin otomasyonun daha iyi bir duruma getirmek ve basitleştirilmeyi amaçlıyor.

Hex-Rays’in Kurucusu İlfak Guilfanov yaptığı açıklamada; bu ortaklığın önemli bir dönüm noktası olduğunu ve Hex-Rays için yeni ufuklar açtığını belirtiyor.

SFPIM Yatırım Müdürü Leon Cappaert yaptığı açıklamada; SRIW ve SFPIM olarak Smartfin ve Hex-Rays’in kurucusuyla birlikte bu birinci sınıf teknoloji şirketinin organizasyonunu genişletmek için yatırım yapmaktan mutlu olduklarını belirtiyor.

Önceki Yazı

Tehdit aktörleri, Zimbra’daki CVE-2022-41352 güvenlik açığından yararlanarak, yaklaşık 900 sunucuyu ele geçirdi

Sonraki Yazı

“BlueBleed”: SOCRadar, Microsoft tarafından sunucunun yanlış yapılandırılması sebebiyle veri sızıntısı keşfettiğini duyurdu

İlgili İçerikler