İsrail merkezli risk sermayesi yatırım şirketi Cyberstarts, 60 milyon dolarlık yatırım fonu oluşturdu

Siber güvenliğe odaklanan İsrail merkezli bir yatırım şirketi olan Cyberstarts, Çarşamba günü gerçekleştirdiği duyuruyla erken ve başlangıç aşamasındaki siber güvenlik odaklı girişimlere yatırım yapmak için 60 milyon dolarlık fon oluşturduğunu belirtti. Böylece şirket, toplamda yaptığı yatırım miktarını 374 milyon dolara çıkarmış olacak.

2018 yılında Gili Raanan tarafından kurulan Cyberstarts, kurulduğundan bu zamana kadar İsrail merkezli 24 siber güvenlik odaklı girişime fon sağlamış. Raanan aynı zamanda Cybersarts’ı destekleyen ABD merkezli yatırım şirketi Sequoia Capital’in de ortağı konumunda yer alıyor. Cyberstarts’ın 2021 yatırımları arasında kripto para birimi platformu Fireblocks, bulut güvenliğine odaklanan Wiz ve API güvenliğine odaklanan Noname Security yer almıştı.

Oluşturulan bu 60 milyon dolarlık yatırım fonu, Şubat ayında oluşturulan 200 milyon dolarlık fonun devamı niteliğinde yer alıyormuş. Bunlarla birlikte Crunchbase’e göre , bu yılın ilk çeyreğinde yatırım şirketleri tarafından siber güvenlik odaklı girişimlere yaklaşık 6 milyar dolar yatırım yapılmış

Şirketin kurucusu olan Gili Raanan ile ilgili de bazı iddialar yer alıyor. The Information’a göre Raanan, İsrail devletinin seçkin bir siber güvenlik biriminden ayrılmış gaziler tarafından kurulan şirketleri sık sık desteklemiş.

Önceki Yazı

NSFocus: MÜREN ve TÜBİTAK’a yönelik siber casusluk operasyonları keşfedildi

Sonraki Yazı

İranlı tehdit aktörü, İsrail merkezli şirketlere casusluk odaklı saldırılar düzenliyor

İlgili İçerikler